*

  • önce (bkz: yemekteyiz) yurt dışındaki versiyonlarında insanlar efendi efendi ağırlıyor yemeklerini yiyor ve gidiyor. bizde yapılan programda her hafta sorun mu olur arkadaş. bu kadar sorunlu fesat konuşmalar tartışmalar mümkün değil bir cast ya da müdahale olmadıktan sonra. insanı kendi insanından soğutan bir durum. biz böyle miyiz tamam böyle insanlar var ancak bu kadar da değiliz. rating olsun diye reklamlarda "şok şok şok" başlığı atılması için her şey. merak uyandırıyor

    daha sonra (bkz: bugün düğünümüz var) düğün programı en mutlu gün sözde. aslında öyle ancak bu programda gelinler sırf problem açık arıyor ve saçma sapan konuşmalar oluyor. tek kelimeyle facia

    en yeni program (bkz: masterchef türkiye) orjinalini mutlaka izleyin arkadaşlar tamam şefler çırakları gömüyor * ancak sahiden kötü olduğu için. burda mutfaktan anlamayan bi kaç trol fesat insan kavga ediyor tartışıyor sürekli mi olur.

    velhasıl öyle bir ülke profili çiziliyor ki. insanların bilinçaltına yerleşiyor ve bu kötü durum topluma işliyor. kendi elimizde kültür erozyonu yaşatıyoruz.

    edit: telefondan girince başlık yanlış olmuş. umarım modlar düzeltirler.
  • halk ekranda kendi hayatlarından daha beterlerini, daha katlanılmazlarını görüp tatmin oluyor ve buna prim veriyor. suçlu herhangi bir televizyon kanalı değil, halkın ta kendisi.
  • yanlış tespittir. zira insanımız böyle programlar ve dizileri seviyor. mafya, töre, yasak aşk, şiddete özendirici, psikopatça hâl ve hareketler barındıran yapımları çok seviyoruz. çünkü herkese ve her şeye öfkeliyiz. toplumdaki linç kültürü masumiyet karinesini dikkate almadan ürkütücü boyutlara gelmiş durumda. hâl böyleyken tv 8 de halkın nabzını iyi tutuyor.

    insanımızın kibar insanı ezme huyunu sürekli konuşuyoruz. alçak gönüllülüğün enayilik olduğunu düşünüyoruz. sahipsiz bir para bulsak sahibini aramak yerine cebe atıyoruz. yanı başımızda olan biteni izliyoruz sadece. açın gazetelerin 3.sayfa haberlerini ne demek istediğimi anlarsınız. toplumda bu kadar kin ve öfke varken tv yapımlarının isveç ayarında olması beklenemezdi zaten.
hesabın var mı? giriş yap