• 50-60 canlı izleyicisi olan yayıncılar ayda 3000-4000 dolar kazanıyor. kaçak / çalıntı kartlarla. bu olayın peşini bırakmazlar kolay kolay.
  • bu ülkede zengin olan herkes kara para aklıyor. şirket sahibi biri olarak normal yollardan kâr edilemeyeceğini iyi biliyorum. dolayısıyla parası olan zengin birinin, bu kazancı normal yollardan elde edemeyeceği aşikâr. boşuna eleştirmeyin, bir şekilde para kazanan insanları boşu boşuna eleştirmek sizi biraz daha kazançlı yapmayacak. bu ülkede ağzınız kokmadan ancak türlü sahtekârlıklarla yaşayabilirsiniz. yapanı eleştirmek yerine tebrik edin. ahlaktan yoksun bir ülkede yaşadığınızı kabullenin. normal bütün bunlar.
  • yeterince ilgi görmemiş bir skandal başlık. şöyle kaynağı bırakayım da ne olduğu kafanızda netleşsin.

    kaynak

    özet geçmek gerekirse yurtdışı veya yurtiçi kredi kartlarını patlatan hackerlar çalınan paraları yayıncılara yüzde ellisini geri göndermesi sözü ile bağış olarak gönderiyor. daha sonra anlaştığı yayıncılar da dolandırıcıya payını gönderiyor. bu şekilde kendilerince bu çalınan paraları aklıyorlar. izlediğiniz yayıncılara dikkat edin. belki sizin kredi kartı bilgileriniz ile yeni arabasının bir taksidini ödemiş bile olabilir.

    özellikle knight online yayını yapan aç gözlü yayıncılar dikkat çekiyor. hiç şaşırmadım o kitlede o potansiyel fazlasıyla var.
  • (bkz: knight online)

    aklı her türlü çakallığa çalışan knight online oyuncuları bu sefer de yayınlar üzerinden hırsızlığa başlamış.

    düpeciler, koxpçular, k2network eşya satışı, parayla ban açtırma felan derken sonunda iş kredi kartı dolandırıcılığına kadar gitti demek ha. vay arkadaş...
  • 2 3 yıldır 10- 20 izlenen yüzlerce yayıncının aylık 3-4 bin dolarlık bit bağışları aldığı gösterilmiştir. insanlar da 100 izlenen yayıncıların bir anda nasıl ev araba sahibi olduğunu görmüş oldu. banlananlar yeni kanal açıp devam etmiş ve twitch herhangi bir aksiyon almamış. belgeler sızdırılmasa insanların da haberi olmayacaktı.
  • kim çıkardı bu kara para aklamayı bilmiyorum. ama olayın kara para aklama ile alakası yok.

    olay daha vahim. çalıntı kredi kartları ile yapılıyor bu bit bağışları. amazon 3d sormadığı için çalıntı kartlarla hesaplarına bit yükleyip, yayıncılarda yarı yarıya anlaşıyorlar. adama 5000 bit atıyor, adam parasının yarısını karşı tarafa gönderiyor.

    diğer bu husus da reklam botları ile adamların aylık reklam gelirleri 30 bin dolarları bulmuş. bunu da 2dk da bir reklam basan botlarla yapmışlar. bot da türkiye reklamı değil direkt yurtdışı reklamı bastığı için haddinden fazla gelir elde etmişler.
  • önümüzdeki günlerde ortalığı yangın yerine çevirebileceğini düşündüğüm ciddi iddialardır.olay twitch datalarının çalınıp internete düşmesinden sonra başlıyor.verilerde elde edilen orantısız kazançlardan dolayı işin derinliklerine inildiğinde enteresan sonuçlar elde ediliyor.

    olay twitch knight online bölümünde patlak veriyor ve 2-3 gündür gameplay yayınları durma noktasına gelmiş herkes bu konu üzerinde ifşa yayınları ve açıklamalar yapıyor.

    iddialara göre twitch türkiyede partner olarak yayın yapan 700 kişiden 500 ünün bu işin içerisinde olduğu söyleniyor.

    aşağıya link bırakıyorum incelemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum,boş beleş kanıtsız herhangi bir söylem yok.her yargının ve iddianın delili sunulmuş.

    frmtr
    onedio
  • boşuna bizi gri listeye almamışlar. oyun oynayan adam bile kara para aklamis. vay arkadaş ya.
    sahte prime, sahte bitler, sahte reklam gelirleri.
    bakalım daha neler çıkacak.
  • konunun acilen gündeme gelmesi gerekiyor. birçok kişinin başı yanacak. öyle kolay para kazanmak yok.

    edit; ilk ifşalar https://www.twitch.tv/mrjeaction kanalında paylaşıldı. yaklaşık bir hafta boyunca konu sadece knight online aleminde konuşuldu. tabi büyük tartışmalar, küfürler ve tehditler ne desen oluyor. yine de knight online aleminin dışına çıkmadı bir türlü. daha sonra bir şekilde jahrein'e ulaşıyor konu. önce twitter sonra twitch yayınında olayları anlatıyor ve cadı avı başlıyor.
  • manyak bir olaydır. birisi "a" dediği zaman cimere uçuşan insanlar nerede acaba.
hesabın var mı? giriş yap