• twitter'da her gün maaş yarıştırın, koşulları karşılaştıran, kafasına göre ölçü koyan, çoğunun şovmen olduğunu düşündüğüm bir kitle var. takip etmememe rağmen ortak takipçi, ilgi alanı gibi bağlantılardan ha bire önüme düşüyor twitleri. çoğu aldığı maaşa inanamayıp onun sarhoşluğunu yaşıyor gibi.
    benzer profillerden biriyle aynı şirkette çalışmışlığım var, 1 yıl geçti ayrılalı hala kulağını çınlatıyor takım arkadaşları. diğerlerinin de onun gibi olduğu konusunda yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

    evet aşırı talepten dolayı yazılımcılar değerli, bu aşırı talepten dolayı if else yazmaktan öteye gidemeyenler bile türkiye şartlarında iyi para kazanıyor. bunu her fırsatta insanların gözüne sokmak görgüsüzlüktür, şu maaştan az alan olmamalı gibi saçma sınırlar koyarak milletin huzurunu kaçırmayın.

    not: yazılımcıyım, çok iyi yazılımcılar ile çalıştım hiçbirinin twitter'ından yazılımcı olduğunu anlayamazsınız.
    not 2: twitter'da yazılımcı olduğunu belli eden, güzel twitler atan yazılımcılar da var ayrıca, eleştirim hepsine değildir.

    edit: imla
  • neyin hırsı var içlerinde anlamıyorum. kimseyi ilgilendirmeyen teknik geek diyaloglar ile fenomen olunacagini falan düşünüyorlar. gördüğüm tek şey, yazılım bilmeyenler ve bilenler gibi ayrıştırıcı bir dil ile başlayan bu tweet'ler kendi iclerinde patladı. şimdi birbirlerini otekilestiriyorlar.
  • öyle bi finans geeki yaparım ki armuta bakar gibi bakarsınız..
  • abi başlığı açan arkadaşın alnından öpeyim ya, gerçekten böyle bir şey var.

    ama terör biraz şey olmuş.
  • sözlükte de bolca olan tiplerdir.

    maaşla, gelirle alakalı bir başlık olduğunda bilin ki bunlar hemen damlar. bir de minimum 3-5k dolar kazanırlar. aşağısı yoktur. evet para birimi olarak k kullanıyorlar.
  • 35 senelik ve silikon vadisi geçmişi olan bir yazılımcı ablanız olarak şunu diyebilirim ki bu terör örgütü spor salonlarındaki 'kardeşim o hareketi yanlış yapıyorsun' terör örgütü ile yarışır.

    edit: mesaj kutum adeta patladı. binlerce mesaj geliyor abla yazılıma nasıl başlayalım, hangi dili öğrenelim, tüyon var mı amerika’ya nasıl gideriz yol göster bize gibisinden. hepinize özelden döneceğim. doğru adrestesiniz.
  • o kodu yanlış yazıyorsun kardeşim.

    pardon o bu değildi.

    t: anlam veremediğim terör.
  • aynısı tasarımcılar için de geçerli. genellikle bakın en iyi durumda olan benim şeklinde bir yarış dönüyor milletin arasında. değişik bir kafa, insanlar ciddi ciddi çalışma setuplarını paylaşıyor ve buna bakarak 31 çekiyorlar, çünkü bu yaptıkları mastürbasyondan başka bir şey değil. hatta daha da ileri gidip bunun için bir websitesi yapmışlar, product hunt'ta gidip günün ürünü seçildi. linkini vermiyorum trafik gitmesin *
  • sadece twitter'da mı? şuraya aç bir yazılımcılıkla ilgili başlık, gör terörü. meslektaşlarımın birçoğu ukala ve hazımsız. en iyi yazılımcı kendileri ve işi onlar gibi yapmayan herkesin aptal olduğuna gönülden inanırlar. bu ruh hastaları işiniz nedeniyle kullandığınız yazılım dili veya ide'ye göre size hakaret etme hakları olduğunu düşünürler. zavallılardır.
hesabın var mı? giriş yap