• an itibariyle gerçekleşendir.

    trump

    edit: (bkz: ekim alptekin) üzerinden türkiye için illegal lobi faliyeti (gülen'i kaçırma planı) ile suçlanan (bkz: michael flynn)'ın hesabı da gitmiş.
  • banlanmıştır...

    trump twitter’ı satın alıp sitenin anasayfasına ben kazandım yazsın kampanyası başlatıyorum.

    ekleme: birçok yazardan aldığım bilgiye göre trump zaten mali olarak zor bir dönemden geçiyormuş. o zaman son olaylarla birlikte iflası da yakındır.

    o halde bizde düşene tekme vurmak adettir...

    twitter, trump'ın bütün şirketlerini satın alıp kapatsın. *
  • bu tweetter nereye varmak ne yapmak istemektedir :)
  • en doğru hamledir, çok geç kaldılar bunun için. (alkış emojisi)

    noldu ya foton gitti trump raks ediyirdin?!?!
  • ulan bizimki böyle durumlarda sosyal medyayı kapatabiliyorken; adamlarda sosyal medya, başkanı kapatıyor. kaderimizi sikiyiim.
  • enteresan olaylara gebe olabilecek durum.

    hukukçu suserler daha iyi yorumlar ancak, abd anayasası'nın ilk maddesi freedom of speech ile ilgilidir. yani herkes, görüşü ne olursa olsun bunu ifade etme özgürlüğüne sahiptir ve bu anayasa ile korunur.

    twitter'ın burada yaptığı aslında anayasa ihlali gibi duruyor.

    ama bir yandan da türkçe'sine hoşgörü paradoksu diyebileceğimiz bir durum var.

    bunu ifade etmek gerekirse,

    kim ne fikir beyan ederse etsin bu kendi görüşüdür ve buna hoşgörü göstermek zorundayız. ancak kendisinden farklı düşünenlere hoşgörü göstermeyen insanlara göstereceğimiz hoşgörü bir gün bu insanların gücü elde edip hoşgörü ve ifade özgürlüğü gibi kavramların tamamen çöpe atılmasına yol açar.

    twitter burada hoşgörü paradoksuna göre hareket etmiş görünüyor. elinde güç bulunan ve yalan beyanlar vermekten kaçınmayan bir şahısın konuşma özgürlüğü bu şekilde elinden alınmış oldu.

    bakalım buradan nasıl bir mağduriyet çıkacak. ya da ilerde trump bu sebeple twitter'a dava açacak mı merak konusu.

    edit: çeşitli yazar arkadaşlardan gelen bilgiye göre first ammendment sadece devletin vatandaşlara müdahele etmeme hakkını korur şeklinde yazdılar, ben de biraz araştırma yapınca bir kaç davaya konu olmakla birlikte genel olarak böyle olduğunu gördüm. ancak buradaki durum engellenen kişinin abd başkanı olması. abd başkanının böyle bir duruma düşecek olması endişe ve utanç verici olmasına rağmen bu bariyer bir defa aşıldımı gerisi daha kolay olabilir gibi geliyor. şimdilik herkes yapılandan elbette çok memnun ancak yarın joe biden ya da mesela alexandria ocasio cortez'in yazdığı bir twit yüzünden aynı şey olabilir mi merak konusu.

    büdüt: mesaj kutumu yeşilendiren yazarlara tek tek teşekkür ediyorum, ekşi sözlük'te halen seviyeli ve düzgün bir tartışma ortamı olduğunu gördüm. genel olarak başlangıç noktası freedom of speech twitter özel bir şirket olduğundan bağlamaz, yazarlar bu konuda haklı ama belirtmek istediğim aslında twitter'ın bunu sağlayan sosyal medya platformlarından biri olması yani tabiatına aykırı bir durum. yegane amacı insanları ötekileştirmek ve kendi taraftarını konsolide etmek olan birini engellemiş oldu bu şekilde. bakalım bu sosyal medyanın daha sağlıklı olmasına mı hizmet edecek yoksa insanları daha mı fazla kamplaştıracak göreceğiz.
  • https://blog.twitter.com/…pany/2020/suspension.html

    kalıcı olarak askıya alınması

    8 ocak 2021 cuma
    @realdonaldtrump hesabından gelen son tweetlerin ve etrafındaki bağlamın - özellikle twitter'da ve dışında nasıl alındığı ve yorumlandığı - yakından incelendikten sonra, şiddeti daha fazla kışkırtma riski nedeniyle hesabı kalıcı olarak askıya aldık.

    bu haftanın korkunç olayları bağlamında, twitter kurallarının ek ihlallerinin potansiyel olarak bu hareket tarzına yol açacağını açıkça belirtmiştik. bizim kamu çıkarı çerçevesi doğrudan seçilmiş yetkililer ve dünya liderlerinin duymak halkı için vardır. halkın açıkta hesap verme yetkisine sahip olduğu ilkesi üzerine kurulmuştur.

    bununla birlikte, yıllar öncesine giderken, bu hesapların tamamen kurallarımızın üstünde olmadığını ve diğer şeylerin yanı sıra twitter'ı şiddeti teşvik etmek için kullanamayacağını açıkça belirtmiştik. politikalarımız ve bunların uygulanması konusunda şeffaf olmaya devam edeceğiz.

    aşağıda, bu durumda politika uygulama yaklaşımımızın kapsamlı bir analizi yer almaktadır.

    genel bakış

    8 ocak 2021'de başkan donald j.trump tweet attı:

    “bana oy veren 75.000.000 büyük amerikan vatanseverinin, önce amerika'yı tekrar amerika'yı büyük hale getirmesi, gelecekte dev sesine sahip olacak. hiçbir şekilde, şekilde veya biçimde saygısızlık veya haksız muamele görmeyeceklerdir !!! "

    kısa bir süre sonra cumhurbaşkanı tweet attı:

    "isteyenlerin hepsine, 20 ocak'taki yemin törenine gitmeyeceğim."

    amerika birleşik devletleri'nde devam eden gerilimler ve 6 ocak 2021'de kongre binası'na şiddetli bir şekilde saldıran kişilerle ilgili küresel sohbetlerdeki artış nedeniyle, bu iki tweet, ülkedeki daha geniş olaylar bağlamında okunmalıdır. başkan'ın açıklamalarının farklı izleyiciler tarafından harekete geçirilebileceği yollar, şiddeti kışkırtmanın yanı sıra, son haftalardaki bu açıklamanın davranış biçimi bağlamında. bu tweetlerdeki dili şiddeti yüceltme politikamıza göre değerlendirdikten sonra, bu tweetlerin şiddetin yüceltilmesi politikasını ihlal ettiğini ve @realdonaldtrump kullanıcısının hizmetten derhal kalıcı olarak askıya alınması gerektiğini belirledik.

    değerlendirme

    yukarıda atıfta bulunulan iki tweet'i, başkalarına şiddet içeren eylemleri kopyalamaya teşvik edebilecek şiddetin yüceltilmesini önlemeyi amaçlayan ve meydana gelen suç eylemlerini kopyalamaya teşvik etme ve ilham verme olasılıklarının yüksek olduğunu belirledik. 6 ocak 2021'de abd kongre binası'nda.

    bu belirleme, aşağıdakiler dahil bir dizi faktöre dayanmaktadır:

    başkan trump'ın açılış törenine katılmayacağına dair açıklaması, seçimin meşru olmadığına dair ek bir onay olarak bazı destekçileri tarafından kabul ediliyor ve daha önceki iddiasını , yardımcısı tarafından iki tweet ( 1 , 2 ) aracılığıyla yaptığı iddiasını reddetmesi olarak görülüyor. genelkurmay başkanı dan scavino, 20 ocak'ta "düzenli bir geçiş" olacağını söyledi.
    ikinci tweet, açılış töreninin katılmayacağı için "güvenli" bir hedef olacağını potansiyel olarak düşünenleri cesaretlendirebilir.
    bazı taraftarlarını tanımlamak için "american patriots" kelimelerinin kullanılması, abd kongre binası'nda şiddet eylemlerinde bulunanlara destek olarak yorumlanıyor.
    destekçilerinin “uzun süredir dev ses” e sahip olduklarından ve “onlara hiçbir şekilde, şekilde veya biçimde saygısızlık edilmeyecek veya adaletsiz davranılmayacaktır !!!” başkan trump'ın “düzenli bir geçişi” kolaylaştırmayı planlamadığının ve bunun yerine seçimi kazandığına inananları desteklemeye, yetkilendirmeye ve korumaya devam etmeyi planladığının başka bir göstergesi olarak yorumlanıyor.
    gelecekteki silahlı protesto planları, 17 ocak 2021'de abd kongre binası ve eyalet başkenti binalarına yönelik önerilen ikincil saldırı da dahil olmak üzere twitter'da ve dışında çoktan çoğalmaya başladı.
    bu nedenle, bizim kararlılığımız, yukarıdaki iki tweetin başkalarına 6 ocak 2021'de meydana gelen şiddet eylemlerini taklit etmeleri için ilham vermesi ve bunların alındığına ve bunu yapmak için teşvik olarak anlaşıldığına dair birçok gösterge olduğu yönündedir.
  • hayatında yenilgiyi hazmeden birisi görmediğim için trump'un kolay kolay pes etmeyeceğini seziyordum.
    başkan olarak yargılanmama kararı çıkartacağı söyleniyor devir teslimden önce.

    twitter gibi sosyal medya üzerinden haber yaparak taraftarlarını sokağa dökmesinden dolayı verilmiş haklı karardır.
  • trump ergen falan tamam ama twitter’ın yaptığı daha bi ergence. milyonların desteklediği bir adamın kah tivitini siliyor kah hesabını kapatıyorsun. olacak iş mi

    edit: arkadaşlar sansürün her türlüsüne karşı gelmeyeceksek yarın bir gün sizi veya savunduğunuz fikirleri dile getiren insanları susturduklarında hangi hakla nasıl destek bekleyeceksiniz?
    buna sansür değildir diyerek, twitter özel bir şirket istediğini yapar şeklinde savunanlar çıkıp a haber, cnn, ntv gibi kanallara sövüyorsa iki yüzlüdür. onlar da özel, onlar da istediğini yapar. yemin ediyorum mide bulandırıyorsunuz.

    edit 2: burda trump haklı haksız tartışması yapmıyoruz. halkı kin ve düşmanlığa yönelttiğini söyleyen mesajlar alıyorum ve siz sayın ekşi ahalisi bir adamın sesini doğrudan kestiğinizde destekçilerinin daha fazla öfkelenip sağa sola daha şiddetli saldıracağını düşünemeyecek kadar kendinizden eminsinizya bu da komik. birini direkt olarak sansürlediğinizde olayların daha da büyüyeceğini ön göremeyen insanlar bana mesaj atıp durmasın zira ilkokul çocuklarına bir şeyler anlatmaya çalışıyor gibi hissediyorum.
    ha son olarak twitter kendi mahkemesini mi kurmuş?
  • yiyosa başkanken yapacaktın
hesabın var mı? giriş yap