• japon ordusu tarafından 2. dünya savaşı zamanlarında kullanılan japon yapımı bir hafif makinalı tüfektir. ingilizler tarafından kullanılan bren adlı makinalı tüfeğe benzerlik gösterir.
    7.7x58 mm arisaka mermileri kullanır, atış hızı dakikada 700 mermidir. 10 kg civarında ağırlığa sahip olup genellikle bir çatal ayak üzerinde kullanılmıştır.
    ikinci dünya savaşını konu alan battlefield serisi oyunlarda ve call of duty world at war serisinde görülmektedir. yine ikinci dünya savaşı konulu fimlerde ( the thin red line, kokoda, iwo jima'dan mektuplar gibi ) japon askerleri tarafından kullanılırken görülebilir.
    youtube' daki atış videoları için (bkz: http://www.youtube.com/watch?v=qblit_0wwm4)
  • type 99 ismiyle anılan diğer araçların dışında, ayrıca japon yapımı bir tanksavar mayınıdır.
    sahip olduğu mıknatıslar sayesinde metal yüzeylere kolaylıkla yapışabilmektedir ve 2. dünya savaşında da kullanılmıştır. ayrıca zaman ayarlı fünyesi sayesinde el bombası olarak dahi kullanılmıştır.
  • almanların mg42 si ve amerikanların m1919 una göre daha portatif bir makinalı tüfektir
  • çin yapımı 3. nesil ana muharebe tankı. görünüm açısından sovyet yapımı t-72 ile benzerlikler taşıyan bu tank 125mm'lik mermileri autoloader ile namlusuna kısa bir sürede yükleyebilmektedir. çin'de bu ölüm makinelerine ztz-99 denmekte ve bunlardan 9 bin adet bulunduğu tahmin ediliyor.

    birde bunun japon versiyonu type 90 tankı vardır ki o da alman leopeard 2 tankı çakmasıdır. batılıları taklit edip daha ortaya iyi işler çıkarma konusunda adamların üzerine yok.
hesabın var mı? giriş yap