• ing. u dönüşü.
  • oliver stone'nun yönettiği, 1997 yapım bir sean penn ve jennifer lopez filmi.. muzikleri ve kanlı sahneleriyle illa ki akıllarda kalacak bir film
  • yıllar önce izlediğim mükemmel ötesi film.
  • bir daha *** uclusunu birlikte goremeyiz bu film efsane nitelegindedir
  • --- spoiler ---

    yalanların çok eski; ama iyi söylüyorsun!
    --- spoiler ---

    çok zaman oldu izleyeli, sean penn yine dev ama ben jenıfır lopez'e de bu filmde hayran kaldım, ummayacağım bir performans sergilemiş, helal olsun kadına.

    film dağın tepesinden aşağı doğru bırakılan minik bir kar topunu andırıyor, yuvarlandıkça büyük ve tehlikeli ve üzerinden geçtiği her şeyi yutan bir kar topu...

    yav bu sean penn nasıl bir adam, duygusunu nasıl böyle insanlara geçirebiliyor hiç anlamıyorum
    abartıyor muyum emin olamadım, ama film de şöyle bir durum oluyor;
    sean penn toz toprak içinde, kan ter içinde kalmış ve birtakım can sıkıcı hadiselerle uğraşıyor ve ben de bu sırada kendimi pis ve buhranda hissediyorum, sonrasıda sevgili lopez'in yardımı ile sean penn duş alıyor, tertemiz giyiniyor ve bana da bir rahatlama geliyor.

    --- spoiler ---

    hikaye olarak, bana oyun teorisini düşündürdü diyebilirim, karşı tarafın hamlesini bilmeden ve kestiremeden ve güvensizlik ortamında her defasında yanlış seçenek üzerinden hareket eden, bu nedenle de kaybeden iki insan vardı filmde

    birbirine "aslında" güvenmek zorunda olan, ama güven vermeyen insanların oyun teorisinde, her defasında nasıl da kaybettiğini izledik durduk

    matematiksel olarak kaybedeceklerini bile bile izlemek sadist bir zevk verdi diyebilirim
    --- spoiler ---
  • öyle bir filmdir ki, 40 derece sıcaklıkta sean penn'in içemediği birasına, buz gibi kolasına muhtaç bırakır sizi.

    verdiği en güzel hayat dersi de "özgüvenini yeniden kazanmak istiyorsan, adam öldür." dür. çünkü bu kara komedide insanın başına kolay kolay gelmeyecek talihsizlikler, uğursuzluklar, parasızlık, çaresizlik bitmez. bütün bunları izlerken de gülersiniz.

    böyle bir film işte.
  • --- spoiler ---

    türkçesiyle "kaybedenler", 1997 abd yapımı ve ünlü yönetmen oliver stone'un yönettiği çağdaş bir film noir denemesi. müzikleri usta besteci ennio morricone tarafından yapılmış ve başrollerinde sean penn, jennifer lopez, billy bob thornton, jon voight, nick nolte, joaquin phoenix ve claire danes gibi ünlü oyuncuların yer aldığı önemli bir yapımdır. buna karşın, pek başarılı bulunmamış ve ertesi yıl 2 dalda razzie awards'a aday gösterilmiştir. film, rus mafyasına kumar borcu olan ve bunu ödemek için las vegas'a kumar oynamaya giden bir maceraperestin (penn) arabasının bozulması nedeniyle bir arizona kasabasında kalması ve sonrasında gelişen olaylar üzerine kuruludur. jennifer lopez, bu filmde seksi ama bıyıklı halleriyle görülebilir. billy bob thornton ise filmde tanınmaz haldedir. liv tyler'ın da çok kısa bir rolü vardır bu filmde.

    imdb.com - http://www.imdb.com/title/tt0120399/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/u_turn_(1997_film)

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=uuk79lrp-nc

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---
    bu örnekte de babanın ölümü söz konusu. intikam oyunu, kurban görünüşündeki femme fatale grace mckenna (jennifer lopez) eliyle gerçekleşmektedir. yolu çöle düşen loser bobby cooper (sean penn) femme fatale’in suç ortağıdır. jake (nick nolte) bobby’i kiralamak isterken kendi kazdığı kuyuya kendisi düşecektir.

    u turn’de belirsiz olan, grace’in jake’in kızı olup olmadığı gerçeğidir. baştan sona parodik bir film olan u turn’ün bilinçli bir seçimle bunu bile isteye belirsizleştirdiği iddia edilebilir. belirsizlik ve bulanıklık öykünün ruhuna sinmiş olsa da bu, femme fatale’in belirsiz geçmişine atıfta bulunmak içindir. bu da önünde sonunda parodik söylemin potasında kaybolur gider; çünkü flashback’lerle gerçeğin düğümleri bir bir çözümlenir. film noir’da anımsamanın öznel perspektif içinde gerçekliğin buharlaşıp uçtuğu bir duruma karşılık geldiğini biliyoruz. u turn’de öyküyü aktaran, sözüm ona bobby’e anlatan grace’den başkası değildir. geriye, femme fatale’in kanlı intikam öyküsü kalacaktır.
    --- spoiler ---
  • 2016 yapımı hint korku-polisiye filmi. bol sürprizleri mevcut ama ne yazık ki bir ispanyol filmleri kadar olamıyor. teknik ve oyunculuk berbat. zamanınız varsa ve şaşırmak istiyorsanız izleyin. bir de film 2 saat uzunlukta ve bir sürü gereksiz sahne mevcut. yoksa 90 dakikada anlatılabilecek bir hikayesi var.

    6/10
  • 1997 yapımı film efsanedir. izlemeseniz olmaz.
    2016 yapımı hint filmini ise izlemeseniz de olur. zaten isim hariç hiçbir benzerliği yoktur.
hesabın var mı? giriş yap