• atiksu aritimi icin kullanilan bir tur biyolojik reaktor. acilimi "upflow anaerobic sludge blanket", yani yukari akisli anaerobik camur yatagi. sistem birkac metre yuksekligi olan boru tipi bir reaktorden olusur. atiksu alttan gelir, ve yercekiminin etkisi ile asagi kisimlara sıkısmıs olan camur ortusunun icinden gecer. bu arada camur ortusunu olusturan anaerobic (yani oksijensiz solunum yapan oksijenli ortamda yasayamayan) mikroorganizmalar, atigin icindeki organik maddeleri afiyetle yer ve metan ve karbondioksite cevirirler. su, organik kirliligi onemli olcude azaltilmis halde reaktorun ust tarafindan cikar. ayri bir kollektor vasitasiyla da olusan atik gaz toplanir.
  • adını, mikroorganizmaların götlerini kaldıran atığa, okkalı bir şekilde ulan adam mısın sen be (kısaca "uasb") çekişlerinden alır.
  • (bkz: egsb) yani expanded granular sludge blanket ile geliştirilmiş ya da anaerobic filter (bkz: af) ile bireşerek hybrid reactor oluşturabilen. innovatif bir arıtma reaktörü.
  • çıkış borusunda taş yapan, işletmesi problemli atıksu arıtma şeysi. laboratuvardaki cam borular içinde her şey süper tabii.
hesabın var mı? giriş yap