• yönetmenliğini faysal soysal'ın yaptığı yeni bir film. 25 ekim 2013'te sinemalardaymış. fragmanı görüntü yönetmenliğiyle ilgi çekiyor. ingilizce aksan hafif sıkıntılı gibi gelse de izlenebilir bence.

    http://www.ucyolfilm.com/

    http://www.imdb.com/…e/tt2219370/?ref_=nm_flmg_dr_1
  • yönetmen faysal soysal'ın 25 ekim 2013 tarihinde vizyona girecek olan ilk uzun metraj filmi. merakla bekliyoruz efendim.
    (bkz: 3 yol)
    https://www.facebook.com/3yolfilm
    http://www.ucyolfilm.com/
  • (bkz: üç yol)
  • müziği 8 kasım'da istanbul'da konser verecek olan evgeny grinko tarafından yapılan film.

    (bkz: 8 kasım 2013 evgeny grinko istanbul konseri)
  • "it was you
    who gave adam the opportunity to err
    i did not know, how much this fortune had fallen to my lot
    i was young and wondered why, in my life, i hadn't my measure of fault"

    aşina olduğum bu dizelerle başlıyordu tesadüf eseri izlediğim bir kısa film. apaçık iran sinemasına ait bu filmin neden ismet özel'in dizeleriyle başladığınıysa yönetmeniyle birlikte öğrendim. faysal soysal; kürt asıllı türk yönetmen. tıp fakültesini şiire daha çok vakit ayırabilmek için yarıda bırakıp eczacılık fakültesine geçmiş. tarkovsky ve iran sinemasıyla tanışmasının ardından da bu alanda master yapmak için tahran'a gitmiş. hem senaristliğini hem de yönetmenliğini yaptığı üç yol onun ilk uzun metrajlı filmi.

    sanıyorum ben bir sinema tüketicisiyim. çekim tekniklerinden, kurosawa vari anlatımdan, kubrick'e yapılan göndermelerden anlamam pek. anlatılanı anlamaya çalışırım film izlerken. bu manada çoğu zaman çok da derin düşünmeye gerek kalmaz. lakin üç yol, meramı olan bir film.. hakikat, rüyalar ve aşk. yusuf, bünyamin ve züleyha. şiirsel bir üslupla sorulan sorular: hayallerle mi değiştirmek isterdik dünyayı, rüyalarla mı? arınmak için adanmak. yahut kendinden kaçmak. kendinden kaçmak var mıdır, varsa nereye kadardır? varılan yer başkası mıdır? evren: arama yeri. rüyalar: kendine giden yolda bir anahtar. bosna, toplu mezarlar, batman, yükselen sular..

    belki her şeyden evvel bizden, batı'nın eli değmemiş, değişmemiş, doğulu bir anlatımı olduğu için izlenilecek bir film üç yol. ve the dreams of lost time gibi üç yol'a da fazlasıyla yakışırdı ismet özel'in dizeleri:

    "hata yapmak
    fırsatını adem’e veren sendin
    bilmedim onun talihinden ne kadar düştü bana
    gençtim ve ben neden hata payı yok diyordum hayatımda "
  • sembollerde boğulmuş, güzel görüntülerin arkasina siğinmasi da bir işe yaramamiş olan film. yaklaşik iki saatimi çaldi. batman'daki intihar vakalarini aşk nedenli olarak değerlendirmesi de ayri bir saçmalik. ayrica senaryonun, özellikle diyaloglarin saçmaliğina diyecek sözüm bile yok..
  • tebrik ederiz faysal hocayı.
    --- spoiler ---

    yönetmenliğini faysal soysal’ın yaptığı üç yol filmi, 25. ankara uluslararası film festivali ulusal yarışma bölümü’ndeki gösterimiyle sanatseverlerle buluştu. filmin gösterimine yönetmen faysal soysal ve oyuncu rıza akın katıldı. tayfun pirselimoğlu ve angeloplous’un filmlerinden tanıdığımız usta görüntü yönetmeni andreas sinanos’un üyesi olduğu jüri, üç yol filminin yönetmeni faysal soysal'a ‘umut veren yeni yönetmen’ ödülünü layık gördü.
    --- spoiler ---
  • sırf hasankeyf'in büyüleyici manzarası için bile izlenebilecek harika film.
  • izleyeyim derken youtube'a aynı isimle yüklenmiş başka bir türk filmini (ismi eylül'müş, üç yol'daki yusuf'un rol aldığı bir film) yanlışlıkla izlediğim film. öncesinde fragmanını izleseydin bari, dedim sonra kendi kendime. neyse sonra ıkına sıkıla üç yol'u da izledlm. bu hikayeyi de herkese anlattım. okursanız o velveleci benim, huuooop.

    film hakkındaki izlenimlerim de, tam benlik olduğu. böyle filmler istiyoruz. hikayeli, temiz. saygılar.
  • "insanlığı ilk zamana götürecek rüyayı görmeye geldim." diyen film.

    edebiyatın savaş ve yıkımın gölgesinde de olsa inceliğini koruduğunu, merhametin pişmanlığı teskin etmeye en iyi ilaç olduğunu, bir hatayı telâfi edebilmek uğruna yapılan fedakârlığı ve görülenin ardında dâimâ bir hikmetin gizli olduğunu zarif bir şekilde anlatıyor.

    "gittiğin yerlerdeki köprülere bak, ben hep orada olacağım."

    filmin güzelliğini ise fonunu hüzünle süsleyen u stambolu na bosforu tamamlıyor.
hesabın var mı? giriş yap