• güvenlikten başka bir mantığı olamaz herhalde.
  • başlığı açan arkadaş belli ki hiç uçağa binmemiş. uçağa değil havalimanına su sokmak yasaktır.
  • x-ray cihazından geçerken bir keresinde çantamda uçağa binmeden içerim diye çok sevdiğim çilekli link almıştım. onu çöpe atmamı istediler. orda ki güvenlik görevlisinin gözlerinin içine baka baka içmiş ve mideme inişini zevkle dinliyordum.
  • kimyasal ve zararlı sıvıların uçağa sorulmasını engellemektir.
  • zippo çakmak kullanmayı shanghai havalimanında bıraktım gülüm, bırak sıvıyı çin'de çakmak dahi sokamazsın uçağa. o dandik çakmakların olduğu kavanoza koydular üzerimden çıkan zippoyu oy oy.
  • benim notebooku çıkartıp açmamı istediler sonra beş dakika içinde bildiğin gezindiler ve nasıl olduysa içeri girerken sürekli öttüm giriyorum çıkıyorum ötüyorum ,her çıkışımda bir parçamı dışarda bırakıyorum üstümde ne varsa çıkardım. en son yalın ayak beyaz entarisi ve hurmasından başka hiçbir şeyi olmayan bir bedevi gibi kaldım ortada bekliyorum. artık dedim tamam bence oldum ,tam adımımı attım ki hoop beklenen oldu, dit it diiiit ! iki üç adam bana doğru geldi , bu arada benim bölünerek parçalara ayrılmam kendi çapında bir izleyici kitlesi oluşturdu, kuş gibi şakıtıyorum çünkü adamların alarmıni neyse beni alıp bir kabine götürdüler fanus gibi bir aletin içine girdim ellerimi ayaklarımı bir yere dayadilar ,gezici sirk ekibinin gözde orangutani gibiyim bütün gözler üzerimde, cihaz çalıştı etrafımda birşeyler dönmeye başladı ve sonra dediler ki giyinin buyrun, tarlabaşında gasp edilmiş gibi sağdan soldan ordan buradan esyalari toplayıp geçtim iceri yani demem o ki su şişesi ne ki :)
  • yarin bir gun itin biri su diye kimyasali sokup bindigin ucagi sabote ederse zirlarsin nerede bu devlet niye onlem alinmiyor ayol diye. birde avrupada yokmus, avrupalinin sinir komsusu isvicre, senin sinir komsun irak, suriye. buyur alma onlem.
  • air crash investigation'da defalarca belirtildiği üzere, havacılık tarihinin kanla yazılmış olmasındandır.

    (bkz: havacılık kuralları kanla yazılmıştır)

    havaalanı yolundaki marketten ucuza alınan sıvılar güvenlikte atıldıktan sonra, kapı civarlarında konuşlanmış mekanlardan kapı gibi fiyatlar karşılığı satın alınan sıvıların uçağa alınabilmesinin sebebi yolcuları ekonomik olarak sömürme istekleri değil. havaalanına satılmak üzere girişi yapılan ticari ürünü takip ve kontrol edebilme hakkına sahipler. yolcuların güvenlik kontrolünden geçirmeye çalıştığı açık veya kapalı tüm şişelerden numune almaları ise ne güvenli, ne de pratik.
    “güvenlik gerekçesiyle nereden alındığından emin olamadığımız sıvıları, ambalajlarının en büyüğü 100 ml'lik olmak ve toplamda 1 litreyi geçmemek üzere kabul edebiliyoruz” diyorlar zaten. dilerseniz 333 ml'lik suyunuzdan 33 ml'lik bir yudum aldıktan sonra kalan suyu 3 adet 100 ml hacimli şişeye bölüştürerek güvenlik kontrolünden geçişinizi sorunsuzca tamamlayabilirsiniz.
  • info: uçağa su sokmak yasak değildir
  • havacılık sektöründen bildiriyorum bunun ana nedeni yaşanan 11 eylül olayı ve sonrasında uçağa likit patlayıcı sokma eyleminin olmasıdır.

    laptop ve tabletlerde de laptop içinde bomba düzeneği sokmaya çalışlmasından dolayı kısıtlamalar getirildi.

    reçeteli ilaç, uçuş süresince yetecek bebek maması gibi istisnalar var.
    diğer taraftan 100 ml'lik kaplarda 1 lt'ye kadar sıvı sokulabilir.

    havalimanında ikinci kontrol noktasından sonra alınan suyun uçağa sokulma nedeni ise bunları getiren firmanın akredite olması, faturasının olması veya fabrikadan mühürlü araçla gelmesi ve x-ray taramasından geçmesidir.

    bu uygulama elbette ki havalimanı içinde ikinci kontrol noktasından sonra su satan firmaların veya pegasus gibi ikramdan ciddi gelir elde eden firmaların da işine gelmektedir ama hiç bir zaman ana neden bu olmamıştır.
hesabın var mı? giriş yap