• son günlerde katılımcılarının sayısında artış yaşanan garip topluluk. uçak inince sanki beyefendilere/hanımefendilere ayrı bir portal açılıp ordan hızlıca çıkacaklarmış gibi, alelacele kemerlerini çıkarıp seri bir şekilde kabin bagajını almak için harekete geçiyorlar.

    yahu bi dur bi dur, daha o uçak aprona yanaşacak sonra kapı açılacak ondan sonra ineceksin ne bu acelecilik, sanki hepsinin aynı anda çişi gelmiş kendilerini tuvalete atacaklarmış gibi paldır küldür ayaklanıyorlar.

    bir de kimileri var daha teker yere değer değmez kemeri çözüp ayaklanıyor vatandaş, onlar en üst seviye.

    gittikçe de artıyor bunların sayısı, acayip.
  • bu mevzuda hiçbir taşıt ido feribotlariyla yarisamaz. kara gorununce ayağa kalkıyor ve kapının orda beklemeye başlıyorlar. ayağa hiç kalkmayan benim gibilerle inisleri arasında beş dk farkediyor. sanıyorum psikolojik olarak rahatliyorlar. değişik bir durum gerçekten.
  • hostesin ''lütfen kemerinizi bağlar mısınız'' ikazını duymadan kemerini bağlamayan güruhun yaptığı eylemdir.

    uçağın tekerleri yere değer değmez kemerleri seri bir şekilde açanlara, uçak duruncaya kadar o kemerle dalmak istiyorum çoğu zaman.
    kemeri neden ne niçin kullandığı henüz idrak edememiş organizmaların uçak kullanmaması gerekiyor. uçağın hala hareket ettiğini fark edemiyor mu, yoksa kemeri sadece uçak havada olduğu için mi kullandığını düşünüyor nedir anlayamıyorum.
  • uçak daha taxi halinde iken kemerler açılır, aprona yanaşır yanaşmaz ayaklanılır. başüstü dolaplarına hücum edilir. kapalı ve ya uçuş modunda olan telefonlar açılır ve biz indik iyiyiz muhabbetleri başlar.
    uçaktan bir hengame ile inilmeye çalışılır. valizi olmayan yolcular tam gaz çıkışa yönelirken valizi olan yolcular konveyör başında gelecek valizleri gözlemlemeye başlar.
    uçak durmadan ayaklanıyoruz ama yine burada beklemek zorunda kalıyoruz, o zaman niye ayaklanıyoruz bu acele niye? diye düşünmezler.
    garip bir güruhtur.
  • varsan baksan koca bir ömrü zaman israfı olan tiplerin sırf birkaç dakika daha uçaktan erken inebilmek için uçaktaki diğer yolcuları rahatsız edip içine dahil oldukları güruhtur. bu tiplerle karşılaşınca onlara nispet yaparcasına ağır hareket ediyorum.
  • turkiye temsilcisi olmak icin adayligimi koydugum guruhtur.
  • benim de ilgimi çeken güruh. uçağa girerken de daha kapının açılmasına baya zaman varken kapıda sıraya girerler, sanki acele etmezlerse uçağa binemeyeceklermiş gibi. inişte uçağın tekerleği değdiği anda kemerini çözüp son sürat cep telefonlarını açarlar, daha ışıklar sönmeden. inerken koltukta rahatça kapı açılmasını beklemek yerine koridorda dikilmeyi tercih ederler. anlayamıyorum.
  • konser/tiyatro veya sinemada da aynı şeyi yapan topluluktur. perde kapanmadan herkes kalkıp kıyafetini almak için yarışıyor, sanki kıytırık paltosunu çalacaklar. hayır yani ne bu acele? metrobüste değilsin ki! özellikle tiyatro için söylüyorum, biraz saygı lütfen. salondan ilk çıkana madalya takmıyorlar!
  • milliyeti ne olursa olsun malın önde gidenleridir.

    hayvani içgüdülerine söz geçiremeyip, kurtlanan 2 dk daha bekleyip adam gibi düzgün şekilde çıkmaya tahammülü olmayan mutant yaratıklardır.
    her yolculukta rastlarız bunlara. kodugumun yavşağı, adam sana uluslararası uçuş kuralları olarak kural koymuş. azıcık medeni ol da kurala uy.
    sen hareket halindeki ucakta ayaga kalkıp valizini indirmeye calisirken oradan düşen bir valiz birisine zarar verir diye düsünmüyorsun anladık. ama şuna da mı aklın ermiyor? her durumda kapı açılınca iniceksin ucaktan, adam gibi rahatca koltugunda beklesene mal oğlu mal. (bunun mal kızı mal tipleri de çokça mevcut)
hesabın var mı? giriş yap