• uçak almaya gelmiş sanırsın bunları. öylesine elit öylesine değerliler ki.

    birazdan uçağa binecekler ve herkese tepeden bakacaklardır. el sallayacaklardır pis fakirlere bulutların arasından.

    zaten otobüs, minibüs de nedir ki?

    cnm ya.

    edit: az önce uçaktan indim. sabiha gökçen'de bir yağmur vardı ki sormayın. o elit olan kişiler var ya havaş kuyruğunda deli gibi birbirlerine girdiler önce binmek için. birileri bagaj teslim ederken bagajı olmayan elitler aradan sıvıştı. yerçekimi böyle bir şey galiba. havada çok asiller ama yere inince yer çekiyo hödükleri.
  • thy uçuşlarında ücretsiz ikram dağıtıldığında, yerini tablada köfte ekmek yiyen yurdum insanı ifadesine bırakan ifadedir.

    (bkz: havanız kime amk)
  • uçağa binince hepsi aynı tuvaleti kullanır. dahası tuvalet kullanır. tıpkı biz fakir otobüs yolcuları gibi.
  • bu elit ifadeyi kendi uydurdukları verilerle desteklerler. frankfurt uçuşu sırasındayken, yanındaki gencin doktor oğlu olduğunu öğrenen teyze elit bir muhabbet tutturmaya çalışırken şunu sordu: ''baban sanata ilgili mi? doktorlar sanatı sever de genelde.''
  • eski uçak yolculuklarından kalan alışkanlıktır aslında. uçak yolculuğunun artık kolay ulaşılabilir durumda olmasından dolayı şu an insanlara garip geliyor.

    pan am'in okyanus ötesi uçuşlara ilk başladığında avrupa ve amerikan sosyetesinin biletleri kapıştığı, statü göstergesi uçuşlarındaki ''elitizm'' inanılmaz. okyanus ötesi uçuşlar için özel kıyafet diktirilen zamanlardan bahsediyoruz.

    - 1960'ların sonunda pan-am 747'sinin ''ekonomi'' sınıfından bir kare

    - 1958 lufthansa'dan james bond seti gibi

    - pan-am boeing 707

    - 1959 (kıyafetler inanılmaz)

    havacılığın altın yılları hakkında yazı ve görseller

    şıklık, elit tavırlar havacılığın fıtratında var.
  • eh, hele bir de elite kart sahibiyse ...
  • sanırısın uçak biletini businessden 300 liraya aldı. hepimiz 3 ay öncesinden 59 liraya aldığını biliyoruz dostum..
  • sikimsonik tavırlara havalara girmemek lazım ben elitim diye... ayda en az 5 kere yurt dışı uçuş yapan biri için büyük kolaylıklar getiren hadisedir elit/gold üye olmak,

    - öncelikle business kontuarından checkin yapmak; özellikle 10 günlük tatile 5 bavulla giden kişilerin checkin bankosunda yarattıkları saçma sapan gerginliklere takılmadan business bankosundan geçer giderler.
    - tatil bayram vb günlerdeki ucu bucağı olmayan pasaport kuyruklarına girmeden ayrılmış özel pasaport kontrolünden geçerler.
    - genelde lounge'lara ücretsiz girerler.
    - elit/gold üyelere genelde thy çıkış kapılarına denk gelen koltukları verir, yada uçak doluluk durumuna göre business classa upgrade eder.

    sürekli uçuş yapan insanlar havalimanına 2-3 saat önceden gitmezler, online checkinini yaptırıp son 45 dakikada havalimanına girip uçaktaki yerine oturmayı hedeflerler o yüzdende elit olmaları onlar için prestijden ziyade hayatı kolaylaştıran bir gereçtir.
  • uçak otobüsten daha ucuz artık. yeni bir düzenleme ile hızlı trene binenlere konmalı bu ifade
  • nereye uçtuğuna bağlıdır.

    mesela bir sivas uçağıyla bir chicago uçağı bir mi?
hesabın var mı? giriş yap