• ücretli plastik poşet uygulaması ile plastik atıkların azalması ön görülüyordu. bu model avrupa'da yıllardır uygulanıyor. ab'de ücretli poşetten sonra standart bir alman alışverişe bez torbasıyla gidiyor, ürünlerini evinden getirdiği bu torbalara doldurup evin yolunu tutuyordu.

    fakat güzel ve yalnız ülkemde insanlar zincir marketlerin manav reyonunda cebini ücretsiz sebze poşetleriyle doldurup çıkışta ürünlerini o poşetlere dolduruyor.

    zincir marketlerde durum böyle iken, bakkal, manav, kasap gibi küçük esnaf kesinlikle poşetten para almıyor, daha büyük, kalın ve bazen siyah renkli çevre düşmanı bu poşetler güzel ülkemin doğasını kirletmeye devam ediyor. biliyorsunuz bir şey büyük, kalın ve siyah ise o hayırlı şeylere vesile olmaz.

    kasabın manavın suçu yok. çünkü küçük esnaf poşet için 25 kr isterse güzel ülkemin vatandaşları yüzünü ekşitecek 'bize de mi ücretli' diyecek ve gönül koyacak.

    zincir marketlerdeki kasiyerler de manav reyonlarından alınan poşetleri görmezden geliyor, kimse ile 25 kr için kavga etmek istemiyor.

    kendimizi kandırmaya devam.
  • bu ülkeden ve insanlarından hiçbir şey beklememeyi birkaç yıl önce öğrenmememiş olsaydım önemli göreceğim durum.
hesabın var mı? giriş yap