• " in the big city, a leader will rise, very furious very hateful, third big war will begin"

    "the city under fire, the people are afraid, great leader* will* will show his wrath"

    gibisinden daha sallama bir kac kehanetle daha haber verilbilecek eylem.

    manhattan: the city of god
    da cok the city of sin olabilir

    george w bush her ne kadar konumu olarak great se de great leader falan degildir, denyonun allahidir. bahsi gecen kehanetler ikinci dunya savasi sirasinda londranin bombalanmasini da anlatiyor olabilir, john f kennedy ve kardesinin oldurulusunu de.
  • hadesten taharet, fine tuning
  • "i don't know what the 3rd world war will be faught with but the 4th one will be with stones and sticks." demiş einstein.
    (meali: 3. dunya savasinin hangi silahlarla yapilacagini bilmiyorum ancak 4'üncüsü taşlar ve sopalarla olacak)
  • eğer yakın zamanda çıkmazsa, orta vadede "asıl uyuyan dev çin" ile kendini dünyanın hakimi olarak gören abd arasında çıkabilecek savaş.
  • sonunda homo sapiens sapiens türünün kendi soyunu tüketmesiyle (self destruction of species) gibi bilimsel açıdan devrim sayılacak bir şeye tanıklık edeceğimiz olay.
  • amerikanın gezegenimizi gözaltına almasıyla temellerinin atılmaya başlandığını düşündüğüm teknolojik hamasetin körükleyeceği yeni dünya eğlencesi.canı sıkılan amerika füzeleri dünyanın götünde patlatacak bu gidişle.
  • ezln lideri marcos (subcommandante) der ki, 3. dünya savaşı zaten çoktan yapılmış ve abd'nin zaferiyle, sscb'nin yenilgisiyle bitmiştir... şu anda ise 4. dünya savaşı, dünyanın kuzeyiyle güneyi arasında devam etmektedir. (bkz: bilgi satmak)
  • (bkz: yakındır)*
  • üçüncü dünya savaşı çıkarsa, mutlaka amerika'nın yüzünden çıkar. amerika'nın yanında müttefik olarak ingiltere, avustralya, israil ve türkiye yer alır. karşı tarafta ise muhtemelen diğer dünya ülkeleri olur. biz yine kahramanca savaşırız, ama müttefiklerimiz yenildiği için bizde yenilmiş sayılırız.
    (bkz: ben bu filmi daha önce görmüştüm)

    zöe: bakıyorum taaa 2003 yılında yazmışım bu entryi... tam 7 yıl geçmiş üzerinden ve bugüne kadar israil'le bir kaç defa karşı karşıya gelmişiz... son yaşanan olaydan sonra dolayı bazı duygusal sözlük yazarları bu entryi kötülemeyi tercih etmişler. duygusal diyorum zira, bu kişiler bizim gerçekten israil ile savaşa gireceğimizi ve bundan böyle müttefik olmayacağımızı düşünüyorlar. ben o zaman şöyle bir şey yapıyım zira spoiler'a giriyor o yazarlar için;

    --- spoiler ---

    israil ile savaşa girmeyiz, giremeyiz. buna ne recep bey'in ne de gelecek başka bir hükümetin gücü yetmez. bu davos'ta one minüt demeye benzemez. israil'de bürokratlarımız aşağalandıktan sonra tamam özür dilediler geçti şimdi demeye de benzemez. amerika'yı karşımıza almak istemezük çünkü. ha ne zaman iş bu entry geçerliliğini yitirir; amerika ne zaman ki piyonlarından israil veya türkiye'yi gözden çıkarırsa o zaman. o zaman bile işin içinde amerika'nın parmağı olur, direkt olarak müdahil olmasa da... müttefikler değişir yukarda belirttiğim zira onların hepsi araçtır ana amaca hizmet eden. böyle at gözlükleriyle bakmayın olaylara istirham ederim. sonra kendi kendinizi yer bitirirsiniz böyle göstermelik olayların stresinden, tansiyonunuz çıkar hemide boş yere..

    --- spoiler ---
  • ikinci korfez savasina katilan ulke sayisi her gecen gun artarken olabilecek baska bir savas
hesabın var mı? giriş yap