• internetten suşi bile sipariş edebilecek konumda olsanızda ülkenin içinde bulunduğu yapay enerji dar boğazı sebebiyle bir anda karanlıkta kalakalmak, elektrik, su gibi temel ihtiyaçlardan mahrum kalmayı bilerek yaşamak.

    dış menşeli bankalardan alınan kredilerle satın alınmış arabaları için gene dışarıdan krediyle benzin alıp eğitime sağlığa en az yatırımı yapan bir ülkede yaşamaya çalışmak.

    elinin altında doğal ve çevre dostu bir çok enerji üretim alternatifi olduğu halde hala termik santrallerle enerji üretmeye çalışan, hemde bu santralleri doğası ile tarihi ile önemli bir turizm merkezi olan yerlerde kuran ve gene de dışarıdan elektrik satın alan bir ülkede yaşamak.

    solu etnomerkeziyetçiliğe sağı türban ve ranta kilitlenmiş, gençleri apolitik ve güce tapar hale getirilmiş, imajdan medet umar vitrine güvenir olmuş, zeki beyinlerini eloğluna kaptırmış bir ülkede yaşamak

    "çok levent kırca tadında oldu bu ama elektrik kesintisi sebebiyle uçan ve 2 gün önce ki yedeğine geri dönüş yapılan bir tezle başbaşayken ancak bu kadar oluyor" - ahmet sarkastik

    umarım torunlarımıza onu bu haliyle bırakmayız.

    12 yıl sonra edit: daha da bok oldu.
  • üçüncü dünya ülkesinin manasını ne olduğunu bilmeden bolca konuşanların yaptıklarını zannettikleri eylem
    (bkz: ahmet çakar)
  • üçüncü dünya ulkeleriyle dalga gecmektir. kimse bilmez ama, üçüncü dünya ülkesinde yaşadığını. haberlerinde bile üçüncü dünya ulkelerinde bile gorulemeyen diye geyik haber başlangıçları duyulur. üçüncü dünya ülkesinde yasamak, onu orda yaşayanların onu farketmeden elestirmesidir. komik.
  • askerlerin demokrasi kültürünü içine bir türlü sindirememesinden ve siyasete bulaşmamayı becerememesinden dolayı askeri darbe'nin bir giyotin gibi halkın üzerinde sallanmasıdır.
  • trafikte yaya iken korkmaktır, trafikte yaya değilken de korkmaktır, trafikte korkmaktır, trafik kurallarının sike pek takılmadığı, levhalarının süs olduğu bir ülkede yaşamaktır.
  • bir orta dünya karakterlerine bakıyorum elfidir, goblinleridir, gandalfidir, bir üçüncü dünya ülkerine bakıyorum, teröristidir, yan kesicisidir, tecavüzcüsüdür. bir birinci sınıf dünya ülkelerine bakıyorum, insan haklarıdır, sosyal ve ekonomik kalkınmadır, özgürlüktür. bir de üçüncü dünya ülkelerine bakıyorum, kokuşmuş cehalettir, rüşvet ve sahteciliktir, ayrımcı nefrettir.
  • siz kendinizi dünanın en büyük ülkesindemi yaşadığınızı zannediyorsunuz
  • bu tip ülkelerde yaşayan insanların hayatı bok gibi geçer, hakları yenilir, ekonomik ve sosyal yönden geri olduğu için insanlar acı çeker ama sonuç olarak bu tip ülkelerde yaşayanların çoğu kendi ülkelerinin bir üçüncü dünya ülkesi olduğunu kabul etmezler ki bu da ilginç bir durumdur.
  • tek yönlü yolda karşıdan karşıya geçerken diğer yönden araç geliyor mu diye baktığınız ülkedir
  • yaşamak denirse
hesabın var mı? giriş yap