• halkevleri tarafından hazırlanan ve ilk sayısı henüz çıkan çocuk dergisi.

    http://www.ucurtmadergi.com/

    https://www.facebook.com/ucurtmacocukdergisi/

    dergiye dair halkevleri'nin çağrısı;

    "eşitliği, barışı, kardeşliği, laik, parasız, bilimsel, anadilde eğitim hakkını savunanların, çocukların haklarına sahip çıkanların ve onlara güzel bir gelecek vermek isteyenlerin yapabilecekleri çok şey var.

    çocuklara hepimizin evrensel değerleri olan barışı, kardeşliği, eşitliği anlatmayı; onlara hayvan sevgisini, doğa sevgisini kazandırmayı, bilimsel düşünmeyi öğretmeyi, sanatla tanıştırmayı hedefleyen ve tüm bunları çocuklarımızı eğlendirerek, güzel vakit geçirmelerini sağlayarak yapabiliriz.

    böyle bir derginin hedefini gerçekleştirmesi için elbette birçok fikre ve emeğe ihtiyaç var. bu nedenle eğitimcilere, bilim insanlarına, pedagoglara ve “çocuklar için ben de bir şey yapabilirim” diyen herkese çağrımızdır."
  • eylül sayısı çıkmış.

    https://www.facebook.com/ucurtmacocukdergisi/

    iktidar sahibinin zihniyetine göre tek tip insan yaratma gayretindeki eğitim sisteminin içinde, çocuklarınızın biraz olsun nefes alabilmesi ve kendini keşfedebilmesi için ona yaratılacak bir fırsat. bir tür panzehir.
  • tamamen gönüllü bir ekip tarafından, büyük bir özveriyle hazırlanan bambaşka bir çocuk dergisi. çocuklarımızın beyinlerini yıkamayı hedefleyen, onları bilimden, sanattan, özgür düşünceden uzaklaştırmaya çalışan bir eğitim sistemi inşa ediliyorken böyle bir derginin varlığı çok önemli. abone olarak destek olabilirsiniz.
    https://ucurtmadergi.com/
hesabın var mı? giriş yap