• geçen cumartesi real madrid'i santiago bernabeu'da futbol olarak resmen madara eden, 2-0 mağlupken 10 kişi kalmalarına rağmen neredeyse beraberliği yakalayacak duruma gelen ama çıldırtan basit hatalarla goller atamayıp kendi yiyen yeni la liga ekibi. kale arkası tribünün en üstünde köşede toplanan birkaç bin taraftarı bernabeu'yu inletmiştir. gerçi bu çok da mesele değil çünkü bernabeu tiyatro gibi, futbolla alakasız bir yermiş, bunu da gördüm.
  • valencia'yı deplasmanda yendikten 1 hafta sonra sahasında real madrid'i hem de iyi oynayarak yenen takım.

    deportivo ve valencia gibi iki önemli takımın çöküşünü konuşurken almeria'nın yükselişini göz ardı etmemek lazım.
  • bu hafta sevilla'yi ramon sanchez pizjuan'da, 1-4'lük galibiyetle dagitmis takim. macta sevilla'nin 10 kisi kalmasinin ise bu farkli maglubiyette nerdeyse hic payi yoktur. cünkü mac sevilla bir kisi eksik kaldiginda, zaten 0-3'tür. kirmizi kartin bir dakika sonrasinda mac 0-4 olduktan sonra, sevilla mactaki tek golünü frederic kanoute'yle bulabilmistir.
    bu sene en farkli yenilgisini sampiyonlar liginde arsenal deplasmaninda 3-0'la alan sevilla'ya, en agir yenilgiyi tattiran takim olmustur. özellikle sevilla'nin sahasinda bu galibiyeti almasi daha önemlidir. lakin sevilla'nin uzun zamandir sahasinda bu kadar agir bir maglubiyet aldigini sanmiyorum.
    bu galibiyetle son 5 haftaya girilen ligde, uefa kupasi'na katilacak takimlarla arasindaki puan farkini üc puana indirerek 7. siradaki yerini korumustur.
    almeria sadece bu macta degil, bu sene la liga'nin üst siralarindaki takimlarla oynadigi maclardan oldukca fazla puan almistir. özellikle sahasinda oynadigi maclarda cok basarili olmustur. sahasinda oynadigi önemli takimlardan, real madrid, villarreal ve sevilla'yi yenmis, barcelona ve atletico madrid'le ise berabere kalmistir. bu sezon la liga'nin racing santander'le birlikte en flas iki takimindan biridir.
  • kadrosunda bir tane bile yıldız barındırmayan, genelde ikinci lig topçuları ya da birinci ligin vasat takımlarının yedek futbolcularını bulunduran, aldığı sonuçlarla bu senenin en göze batan ispanyol takımı olmayı başarmış kulüp. 6-3 yenildikleri atletico madrid maçının hemen başında 10 kişi, daha sonraları da 9 kişi kalmalarına rağmen 3 gol bulması bile ortada olan bir kalitenin göstergesi gibi. bana kalırsa hem ikinci ligden yeni çıkmış olmaları, hem de vasat bir kadroyla mücadele etmelerinden dolayı başarısı racing'inden çok daha değerlidir. 1989 yılında kurulmuş bir kulüp olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
  • gün itibarıyla büyük bir sürpriz yapıp real madrid'i yenmeye çok yakın olan takım.

    edit: 1-1 bitti. olsun buna da şükür.
  • 2010-2011 sezonunda barcelona'dan 13, real madrid'ten 9 gol yemiş takım. sadece 1 gol atabilmiş. 20. sırada ligi bitirdi ve küme düştü.
  • 8-1 den sonra harbi acıdım takıma. barça geliyo 8-0, 5-0, madird gelio 8-1, insan tribünde isyan bayrağı açar, "biz de insanız" de lan. ama bu la liga'da azıcık insaniyet yok! bir sezonda 2 maçta 8 yenir mi lan!
  • real madrid'den ligin ilk yarısında aldıkları bir puanı sezonun son maçında ödemiş futbol takımıdır.
  • felipe melo'nun olgunlaşma mevsimini yaşadığı ispanyol futybol takımı.

    lakapları los rojiblancos'dur.
  • 2013/14 sezonu forma tanıtımı yapan kulüptür. dikkatimi çeken nokta çekimde yer alan 3 futbolcunun 3'ü de halinden memnun değil gibi.
hesabın var mı? giriş yap