• turk.net forumlarının editoruymu$ kendisi.*
  • aynı zamanda boğaziçi üniversitesinde music appreciation ve opera appreciation derslerini de vermektedir.
  • bu adamın boğaziçi üniversitesindeki music appreciation dersi hakkında verilebilecek en yerinde bilgi, dönemin son dersinin sonunda ders verdiği öğrencilerin onu canıgönülden alkışlamasıdır. derste sanat anlatır, ders anlatışı da adeta sanattır.
  • bugün yapacağı quizle çok can sıkacaktır. hani sanat sanat içindi not içinmiydi ama sevgili ufuk demek istediğimdir.
  • geçen hafta, bu sene ilk kez açtığı early music dersine bomba gibi bir giriş yapmıştır. o nasıl bir enerjisi var belli değil. böyle bazı özel insanlar vardır sahneye çıktıklarında müziğini/bahsettiği konuyu hiç sevmesen de ışığını taktir edersin, seni kitler anlatmak istediğini beynine koyar. işte öyle bir yeteneği var.

    geçen sene operet tradition dersi de oldukça iyiydi ama early music'teki heyecanı bir başka.

    neyse işte bir gün bir yerde bir dersini alma ihtimaliniz varsa düşünmeden alın, bir yerlerde konuşması falan varsa mutlaka gidip dinleyin. bahsettiğim şeyi anlayacaksınız.
  • müthiş adamdır. üzerinde bir ışık halesi ile dolaşır. kendisiyle yapılmış upuzun bir röportaj var. okuyunca, boğaziçi'nde klasik müzik derslerini neden ufuk çakmak veriyor, bunu çok iyi anlıyor insan: http://www.bounterview.com/bogazici-ufukcakmak/
  • bu adamın dersini almak bir lütuf.
  • müziğe bakış açımı değiştiren, ufkuma ufuk katan, orhan gencebay'ın batsın bu dünya şarkısında arka planda çalan flamenko gitarın (ve daha nice enstrümanın) varlığını fark etmemi sağlayan muhteşem insan. bir tek "insan 1 ya da en fazla 2 tür müziği benimser ve severek dinler" görüşüne katılmıyorum, mesela benim müzik zevkim periyotlar halinde değişiyor. konserleri en önden izlemeyi ve yazın şortla gezmeyi severmiş kendisi.
  • her dersinde bir ömre yetecek kadar entelektüel bilgi aktarmayı başaran, müziğin yalnızca müzik olmadığını, müziğin içinde saklanan gerek tarih gerek mitolojiyi nasıl ortaya çıkarıp hikayenin özünü elde edebileceğimize dair yaklaşım metotlarını öğreten deha.

    zannediyorum ki içeri girer girmez sınıfa yaydığı büyüyü herhangi bir hoca ile kıyaslamak anlamsız, zira bence kendisi öğrencilere katarsis yaşatan bir müzikal sunuyor ders yerine ve istemsiz olarak öğrenciler de kendini bu oyunun bir parçası olarak buluveriyor.

    pozitif taraflarını saymakla bitmez lakin iyi bir ingilizce altyapısına sahip olmadan dersini takip etmek biraz zor. akıcı ve kulağa hoş gelen ingiliz aksanı nedeniyle ya kendinizi bu seremonide pasif dinleyici olarak konumlandırıyor ve ufuk hocayı hayran hayran izlerken buluyorsunuz ya da not tutmak adına alnınızdan ter akıtıyorsunuz.
  • şahane bir sanat tarihi hocasıdır. müthiş bir ifade yeteneği, adeta sahne hakimiyeti güçlü ses sanatçısı kıvamında bir ders anlatma şekli vardır. kendisinden film music ve opera th.app. derslerini aldım ikisi de son raddesine kadar dopdolu öğretici ve eğlenceliydi. derse katılıma çok önem verir. katılmazsanız iyi not alma ihtimaliniz yoktur çünkü derste yaptığı analizlerin birçoğunu sınavda yazmanız gerekir, gitmezseniz apışıp kalırsınız. teşekkürler hocam, fellini’yi verdi’yi hitchcock’un psikanaliz temalı sinemasını sıkılmadan hevesle ve tutkuyla tanıttığınız ve en önemlisi cinema paradiso’yu bizlerle paylaştığınız için . sevgiler
hesabın var mı? giriş yap