• dış politikanın nabzını tuttuğunu iddia eden ultra-amerikancı cnn türk programı. sunucular; gazeteci cengiz çandar, eski mit müsteşarı sönmez köksal, eski dış işleri bakanı emre gönensay ve eski büyükelçi özdem sanberk.
  • (bkz: ufuk faciası)
  • cnn turk'ten tv8'e geçmişlerdir tam kadro.
  • tam adi fethullah gulen hocaefendi ile ufuk turu olan elif safak'in kocasi eyup can tarafindan kaleme alinmis, 98 yilina ait donemin siyasilerinin fetullah gulen hakkinda metiyeler duzdgu goruslerin derlendigi kitap.

    erol mutercimler su vidyoda kitabi ozet geciyor *

    https://youtu.be/qe4ohghosmi?t=17m18s
  • erol mütercimler sayesinde haberdar olduğum, eyüp can sağlık'ın fethullah gülen güzellemesi maksatlı hazırladığı 1996 tarihli kitap. cemaatin erken dönem pr çalışması.

    kitapta yapılan röportajı takiben toktamış ateş, bülent ecevit, çetin altan, ruşen çakır, mehmet yılmaz, nabi avcı, oral çalışlar, ali bayramoğlu, şerif mardin gibi isimlerin feto güzellemeleri yer almakta.

    bir kısmı zaten ne olduğu belli tipler, her dönemin adamları, siparişle yazı yazıklarından, ne deseler şaşırmam.

    ama bülent ecevit'in feto güzellemeleri o dönem de dikkatimi çekmişti, akıl erdirememiştim. hatırladığım kadarıyla kimse de çıkıp bu nedir demedi o zaman. ecevit, gülen'i devlet katında kabul eden, adını zikreden, güzelleyen ilk kişi sanıyorum. saflıkla, salaklıkla açıklanamayacak bir kötülük yaptı ülkeye.

    gülen hakkında bu kitapta: 'derin din bilgisi, zengin bir felsefe sahibi...' ve 'söylediği her şeye katılıyorum, benim fikirlerimi zikrediyor.' gibi açıklamalarda bulunmuş. akıl alır gibi değil.

    en çok dikkatimi çeken şey ise çetin altan. kendisi benim için çok değerli bir insandır. tek hatası çocuk yapmasıdır demişliğim vardır. (bkz: çetin altan/#17084140) cemaat yakınlığı olduğunu hiç bilmiyordum, olay sadece çocuklarıyla alakalı sanıyordum. kendisi gülen hakkında: 'bütün müslümanlar onun gibi olsa dünyada hristiyan kalmazdı. o evrensel bir bakış ve değer ortaya koyuyor.' demiş 1996'da. aklım almıyor. çocukları gibi, kendisi de bu projenin bir parçası mıydı, muhtemelen.

    edit: bu arada bu kitapta gülen hakkında olumlu yorumu bulunan ruşen çakır en aklıma yatmayan isimdi zira sıkı bir takipçisiyim ve duruşunu biliyorum. kendisine bizzat sorma fırsatı buldum, kendisi gülen'i değil, gülen'le röportaj yapılmasının bir gazetecilik başarısı olması durumuna ilişkin bir yorum yaptığını, eyüp can sağlık'ın bunu kitaba gülen'i öven bir metinmiş gibi kurgulayarak koyduğunu iletti.

    https://www.youtube.com/watch?v=toodp9wqx8q
    link giderse diye: gülgûn feyman budak'ın ulusal kanal'daki 10/07/2016 tarihli 'nasıl yani?' isimli programı.
hesabın var mı? giriş yap