• entelektüel seviyesi ile göz doldurmaktadır.
  • dünya hayatıyla ilgili çalışmaları olan birey.
    video
  • (bkz: nur mektebi)
  • uğur abi değerli bir konuşmacıdır
    sohbetlerine katılmadım. söylediği doğrultuda olduğuna inanarak söylüyorum ki yaptıklarını sadece allahın rızasını kazanmak için yapan aklı başında dili yumuşak sözü tane tane anlaşılır şekilde anlatan birisi
    allah onun gibilerinin sayısını arttırır inşallah.
    tefekkür etmek isteyene yardımcı konuşmaları vardır bundan istifade edersek ne güzel.
    allah uğur abinin ve onun gibilerinin diline ikna kabiliyetini arttırsın.
  • instagram'da olup olmadık yerlerde karşıma reklamları çıkan kişi. tanımıyorum ilahiyatçı mı diyeyim, yazar mı diyeyim, şeyh mi diyeyim.

    bana yaptığı tek çağrışım pilot kalem ile ateizmi çökerten şakirt

    ya bu şakirt yüzünden artık güzel şeyler anlatan kimseyi beğenmiyoruz

    ya da bu şakirtler hep aynı model olduğu için hiç sorgusuz sualsiz hepsini aynı kabul ediyoruz

    çok da anlama niyetim yok ben zaten nihat hatipoğlu dışında dini program izlemiyorum
  • bir konuşmasında ‘uyuşturucu bağımlısı arkadaşım’ örneği veren şahıs. bunun muadili var bir de. onun adını unuttum ama hemen hatırlayacaksınız kimden bahsettiğimi. o kişi de ‘belki yer çekmiyor gök itiyor’ diyen arkadaş.

    bu insanlar sürekli böyle örneklerle beyin yıkıyorlar. yok benim ateist arkadaşım şöyle dedi ben de lafı gediğine koydum gönderdim. gerçekten inananlar var bunlara. ateist arkadaş daha kabul edilebilir bir yalan da, uyuşturucu bağımlısı arkadaşım ne ya öh be kardeşim! hepinizin öyle arkadaşları var ki hepsi sizin savunduğunuz fikirleri desteklemenize doğrudan veya dolaylı olarak yardımcı oluyorlar.

    ateistle aralarında şu muhabbetin geçtiğini iddia ediyor;

    - şu çınar ağacını görüyor musun ?
    +hangi çınar ağacı ?
    - görmüyor musun koca çınarı ?
    -siz orada bir ağaç olduğunu farz ediyorsunuz ondan efenim.
    -(ateistin telefonunu kapmış)
    +telefonumu alabilir miyim ?
    -hangi telefon ? öyle farz ettiniz herhalde ?

    herkes kopuyor tabii bunun üzerine. şu muhabbetin gerçek olduğuna inanan adamı salın zaten ne yaparsa yapsın. bir akıllı da çıkıp demiyor ki ‘mübarek nedense bütün olaylar sizi haklı çıkaracak şekilde sırayla gelişmiş. allahın işine bak hiçbir şey de ters gitmemiş.’ murphy kim ki zaten. bulup dövelim lavuğu.

    ateistlerin hepsi mal. hiç zekice bir argümanla gelmiyorlar bu arkadaşlara. bunlar da her seferinde çatır çatır imana getirip yolluyorlar kerizleri. (bkz: yersen)
  • cem yılmaz espirisi yapmaya çalışanlar genel de helak olmuş ve bulunduğu ortam espirisine gülünmediğinden utancından yerin dibine girmiştir. ama bu abimiz cem yılmazı iyi taklit ediyor. şeyhliği bırakıp stand up yapması dileğiyle.
  • sözler köşkünden kitap parası yüzünden ayrılanlar videosu sonrası youtube'un videosunu gösterdiği kişi.

    ben bu olayı anlayamıyorum arkadaş. bu kişilerin benim açımdan abd'deki tv papazlarından farkı yok.

    kendilerince etkili olduklarını sandıkları vurgu tonlama ve anlatım teknikleri ile din öğretmeye çalışıyorlar....

    bak din öğretecek ama önünde kuran yok. ne var? nursi denen tipin yazdıkları... bunları okuyup din öğretiyorlar.

    hatta o sözler köşkünden ayrılanlar bile durumu anlatmak için şunu diyor; 'tevbe ettik, şunu yaptık bunu yaptık... allah'a yalvardık. bu süreçte risali nurla ilgili çok ciddi okumalar yaptık, o okumalar neticesinde kendimizde sadece bu değil bir çok problemi tespit ettik...'

    bak arkadaş adamlar kuran değil risali nur okuyor.... danıştıkları kitap kuran allah'ın kelamı değil. başka birinin kurandan anladıklarını yazdığı bir kitap.

    uğur akkafa kuran değil nursi'nin yazdıklarını okuyor. yahu tesvirlerde bile bazı konular tartışmalı iken risalei nur gibi direk tesvir olmayan, kuranın çok az bir kısmının çevirisi ve kişisel kanaatlerden oluşan yazılar.

    bakın arkadaş burda konuşalacak tartışalacak bir şey yok. sen islam dini içinde temelde kuran'dan başka kaynak kullanamazsın.

    islam'ın temeli kuran ve sünettir...

    bitti. bu kadar.

    bazı konularda başvuruşacak hadislerde vardır ama hadislerde kuran ve sünnetle beraber ele alınır. başka yok. yok yahu yok.

    orda şu şunlar için bediüzzaman nursi ve risale-i nur'bakın vs var mı? yok.

    bitti kardeşim bitti.
    ha ister tevbe edin ister aynen devam edin. orası size kalmış. insanların aklıile dalga geçmeyin.

    2020 yılında da bir zahmet dini konuları biri anlatmasın ya? onlarca kaynak var. illa yapacaksanız farklı tefsirlerden kuranı kerim okuyun, sünneti öğrenin. bu yarı tiyatro yarı performans anlatımlar geçen asırlarda cahil okuma yazması olmayan halka dini korkutarak ya da sempati ile sevdirme için kullanılan teknikler. matba yok, kitaplar el yazması, okuma bilen yok, okuma bilse bile okuduğunu anlayamıyor... bilgiden yoksun. bu yöntemlerle insanlarda psikolojik kalıcı etki bırakıyorkardı hala aynı kafada gidiyorlar.
hesabın var mı? giriş yap