• texas a&m university de elektronik bolumunde analog-mixed signal devreler konusunda calisan unlu profesor. yakinda tukiyeye donecegi rivayet olunur. ogrencileri tarafindan cok sevilen super bir hoca oldugu soylenir... (bkz: ukte)
  • çilingiroğlu ailesinin ferdidir. kaya çilingiroğlu'na şaşılacak kadar benzemektedir.

    itü'de yıllarca hocalık yapmıştır. itüdeki vlsi laboratuarı'nın kurucularındandır.
  • yeditepe elektrik ve elektronik muhendisliginde meslek hayatını sürdürmekte olan efsanevi analog integrated-circuit tasarımcı hoca. öğrencilerinin motivasyon tedarikçisi.
  • 50li yaslarda olmasina ragmen fitoglufit bir kisilik. hem mesleki anlamda hem de sosyal anlamda örnek alınması gereken bır insan.
  • birbirine hiç benzemeyen ikizler sıralamasında birinciliği kimseye kaptırmayacak olan idil ve emre'nin babası.
  • yeditepe elektrik ve elektronik muhendisligi bölüm başkanıdır.
  • konusuna hakimiyeti, üslubu, bilgiyi karşıya aktarışı o kadar başarılıydı ki; lisans, master, doktora derken aldığım onlarca dersin içinde konuyu kendisinden daha iyi anlatan bir hoca görmedim.

    öğrenciyle olan ilişkiyi öyle bir noktada tutmayı başarırdı ki, ne yüz göz olup laubali olabiliyordun ne de kendisini soğuk ve samimiyetsiz buluyordun.
  • yeditepe üniversitesinde ee334 digital integrated - circuit design dersini almıştım. ders notları kendi hazırladığı ve kitaplaştırdığı, üzerinde herkesin kendi adı yazılı pdf formatındaki kitaplardır. derslerde bilgisayar değil tahtaya yansıttığı tepegözü kullanır. kitabının tepegöze uygun şeffaf bir halini kullanır. beyaz tahta üzerinde kolay anlatımını seviyor sanırım. bilgisayarda bu işler yavan oluyor.
    sınavlardan önce istenilen bir yerden çıktısı alınabilir bu kitapların ve sadece kendi kitabın ile sınava girebilirsin. kitabın üzerindeki boşluklara not yazabilirsin fakat farklı bir kaynak sokmak yasaktır. sınavlarında boşluk bırakmadan yan yana oturulur. boşluk bilerek bırakılmaz. düşüncesine göre eğer boşluk bırakılırsa öğretmenin, öğrencilerine güvenmediğini ve onları baştan suçladığını ifade etmiş olur. bu davranışı ile erdemini ve disiplinini öğrencilerine aşılar. ilk tanıştığımızda sert mizacı ve resmi tavırlarını soğuk bulsam da bunların aslında öğretmen-öğrenci ilişkisi için en uygun kıvamdaki tavır olduğunu anladım. kendisinin akademik ve mühendis kişiliğine hayranım.
    bahsettiğim kitapta örnek sorular vardır. çözemediğim soruları mühendislik fakültesi a-609 odasında müsait bir zamanda sorduğumda tek tek ayrıntılarıyla anlattı. öğrencileri asla geçiştirmez. öğrenciye inanırsa onun için iş bile arar.
    örnek bir öğretmen ve mühendistir.
  • yeditepe ee bölümünün halen iş başındaki efsane hocası. duran leblebici - itü ekolünden gelme, zeki ve hakiki bir adamdır. prensip sahibi ve işinde ciddidir. ders anlatırken boş yapmaz. dakik ve titizdir. ancak yer yer çok muzip biri olduğuna dair ipuçlarını da öğrenciden saklamaz. ömrümde bu kadar iyi ders anlatan, konusuna* bu kadar hakim, öğrenciye karşı bu kadar adil ve her sorusuna mutlaka cevap veren, öğrenci konuyu anlayana kadar tekrar tekrar bıkmadan anlatabilen, her maile mutlaka ve hızlıca cevap veren birini daha görmedim. yaşayan efsanedir ama sınavda çok zorlar. derste anladım ben bunu tamamdır yea diyen sınavda nal toplar, derse ders dışında da çok fazla emek vermek gerekir. sanırım türkiye'de ve dünyadaki sayılı elektronik hocalarındandır. bence kesin öyle de hani haddimi aşmayayım başka hocalara karşı diye sanırım diyerek ihtiyatlı davrandım. fırsatı olanın seçmeli derslerini almasını tavsiye ederim. ancak hocanın verdiği iki seçmeli dersten ikisinin de (biri analog ic design) ultra zor olduğunu da eklemek lazım. bölümde zor olduğu için bu derslerden kaçıp daha kek seçmelileri sırf almış olmak için alan öğrenci arkadaşlarım olmuştu, bunların kafa yapısını hiçbir zaman anlayamadım. insan böyle bir fırsatla ömründe kaç kere karşılaşır bilmiyorum.
  • analog ıntegrated circuit design by simulation kitabının yazarı, türkiye'deki efsane mikroelektronik hocasıdır.
hesabın var mı? giriş yap