• bir zamanlar çarkıfelek'le özdeşleşen freezer
  • bu kadar cok yarismada verilmesinden yola cikilarak kiside "dandik" olduguna dair bir izlenim uyandiran derin dondurucu markasi
  • amblemi bir penguen yanilmiyor isem.
  • hala kulaklarımda çınlayan söz öbeği. bir de white westinghouse vardı.
  • bu firma hiç mi tv'de reklamlarını izlemiyor?

    reklamlarının sesi, bütün kanallarda çok kısık çıkıyor.belli ki bir mastering sorunu var
  • sırf mehmet ali erbil'in seslendirdiği reklam filmi yüzünden kendisine gıcığım. o kısacık reklama her rastladığımda -evet, tv izlemiyorum, öyle denk geliyo işte bazen- daha reklam bitmeden bir devr-i daimin içine sürükleneceğimi biliyorum. reklam "u-ğur-de-rin-don-du-ru-cu!" gibi ucube bir tonlama ile hitama eriyor. yazıyla tam şeyedemedim ama bence siz onu anladınız. bunu duyduktan sonra içimde sürekli tekrarlanmasına engel olamıyorum. sanki ben doğru sufleyi verince reklam birden doğru yolu bulacakmış gibime geliyor.

    reklamın hedef kitlesi miyim neyim, haddinden fazla etkileniyorum. rica ederim bana reklamın iyisi, kötüsü olmaz demeyin. kötü reklamı bir yere kadar tolere edebiliyor da insan o tonlama yok mu? bunu hangi yere göğe sığdırayım arkadaş? ben ki reklamcılığı donald draper 'dan öğrenmiş bir insanım. nerede daha jenerikteki "size de arkamı dönerek oturdum ama artık kusura bakmayın" siluetinden bile karizma akan adam, nerede 4 yaş kreş grubuna yeni dahil olmuş, siteli orçun tonlaması?

    neyse parası verelim, yeter ki şu reklam dönüp durmasın artık. dipfirizden soğudum yeminle. neredeyse kuyu kazıp oraya gömecem hoşaflık vişneyi, karnıyarıklık patlıcanı. serin serin, oh...
  • yıllardır var olmasına rağmen sözlükte sanırım kimsenin kullanmadığı kullanıyorsa da yorum yapmadığı marka. bu adamlar benim çocukluğumdan beri var olduğuna birilerine sponsor olduğuna ulusal kanala reklam verdiğine göre iyi satıyor demek ki ama kime satıyor acaba. hayatımda canlısını görmedim ben uğur derin dondurucunun. kim alıyor da bu şirket ayakta kalıyor yıllardır.
  • markette bakkalda içecek soğuk bişeyler alırken, yazın algidalara yumulduğum zaman gözüme kocaman logosu çarpan dolap, soğutucu v.b. markası.
  • çarkıfelek programı zamanlarında mehmet ali erbil sayesinde akıllara kazınan dondurucu markası
hesabın var mı? giriş yap