• kişinin çeşitli çevrelerce 'ukala rrruspuççuu' diye nitelenmesini sağlayacak 'ukala' sıfatı, iki şekilde edinilebilir:
    - 'boş ukala' olursunuz, öyle boş atıp dolu tutar, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak başlığına resminizi yapıştırırlar, muhabbetlerde meze, arkadaş ortamlarında amiyane tabirle daşakoğlanı olursunuz.
    - şimdi buna zıt olsun diye 'dolu ukala' derdim amma ve lakin estetik olmadı, o yüzden demeyeceğim, hatta isim bile vermeyeceğim ki gizemli olsun, mistik olsun. bir/bir çok/her konuda çılgınca bilgi sahibisinizdir, bu bilgiyi zamanla oradan buradan, tecrübelerinizden edinmiş, beyninizin kıvrımlarında yoğurmuş yoğurmuş bir kıvama getirmişsinizdir. böyle bir durumda, beyninizdeki milyar farklı konudan birinde karşınızdaki atıp tutmaya başladığında içinizde o dayanılmaz sıcaklığı hissedersiniz, kimi zaman üç beş saniye, kimi zaman beş on dakika sürse de sonunda 'iyi dedin hoş dedin de şimdi o öyle değil böyle, bu da böyle, bu da şöyle allah belanı versin be!' diye patlarsınız (bela opsiyonel).

    şimdi bu ikinci durumda biri çıkıp size 'ukala nolcak' derse bunun sebebi nedir? efendim ya kendisi minik, pembe, tüysüz bir göt halini almıştır az evvelki şovunuzdan sonra, kaybettiği rüzgarı yeniden arkasına alma çabası içerisindedir, ya da yalnızca entonasyonlardan konuyu yakalayabilen iki bitlik beyin sahibi varlıkların arasındasınızdır, ses tonunuzdan sizin ukala olduğunuz çıkarımını yapmış ama adını sorsanız söyleyemeyecek haldedir.

    bu vesileyle, biliyorsanız atın tutun efendim, kendi dediklerinizi destekleyebildiğiniz, fikirlerinizin arkasında durabildiğiniz, diyelim duramadınız orada eğreti durmayacak bir mantık zincirini hızla oluşturabildiğiniz sürece sırtınız yere gelmez.

    ne demiş adam?

    "doğru seçilmiş halkalar ile oluşturulmuş bir mantık zinciri sayesinde doğruluğu kanıtlanamayacak önerme yoktur"
  • alcak gonullu olma erdemine sahip olamayanlarin sahip oldugu hak. second best bile degil.
  • kova burcuolmak ,hatta kova burcu erkeğiolmak,herboktrolog olmak fenerbahçeli olmak yeterli sebeplerdir.
  • hakle ve güçlü olursa yapmazsan olmaz olan şeyy.,
  • ukalalık yapan hakkı'ya dur de uyarısıdır.
  • yoktur öyle bir hak. iticiliğin ne alemi var insanlar içten içe sizden nefret ediyor efendim ayık olun.
  • shakespeare'nin bir oyunundaydı yanılmıyorsam bu hak şöyle bir cümleyle anlatılıyordu: "kılıcı olanın merhameti olmaz"
  • desteksiz atıp bir de çirkinleşenleri var bunların. tanrı muhafaza!
  • hiç birşey bilmediği halde kendisini "herşeyi bilen" sanan salaklar oluyor kendileri.. bir de atıp tutarken karşısındakini küçümseme modlarına girerler ve tam rezil olurlar
  • hak etmek için çok çalışmak gerekir.
hesabın var mı? giriş yap