• `ukrayna’da yaşanan siyasi olayların ülkeyi derinden etkilemesi sebebiyle adı geçen ülkeye mali yardım sağlamak amacıyla 50 milyon abd doları tutarında kredi sağlanmasına ilişkin kredi anlaşmasının yürürlüğe girmesi hakkında karar` kapsamında; gönlü bol, kesesi geniş devletimizce yapılan hamledir.

    bugün de rusya'yı karşımıza alalım dedik. kötü mü ettik?

    kaynak.
  • eskiden ne kadar basitti dünya, şimdi bu ne komplike misillemeler.
    kim dost, kim düşman.
  • tayyip isini biliyor valla ver 50 milyon doları 3.40 dan , dolar bunlar odemeye 5-6 tl olur faiz artı kur farkından gelicek parayla zengin oluruz. ehonomi cok iyi masallah.
  • suriye'de 3 askerin şehit edilmesinin cevabı.. ha sonuçları ne olur orasını bilemiyorun
  • - "kredi yıllık faiz oranı %2,5 " bu faiz oranını dolar bazında mevduatta verebilecek bankalar var. bu para bizim olsa ki bir nevi öyle , en kötü ihtimalde bankaya yatırarak aynı kazanacağımız parayı kazanabilir ve anaparayı güvende tutabilirdik.

    - " yıllık faiz oranı %2.5 olan bu kredinin temerrüt yani gecikme faizi %3" yani ödeme yapılmasa da çok ciddi fark yaratmaz.

    - her yıl 2 kere sadece faiz borcu ödenecek . yani 4 yıl boyunca altı ayda bir 625.000$ 'lık 8 adet faiz ödemesi alacağız. 5. yıl ilk taksit yine 625.000$ son taksit anaparayla birlikte 50.625.000$ .

    50mio$ bu tarz platformlarda çok küçük paralar ve bu bir borç değil bence hibe gibi birşey. her tarafa göz kırpan türkiye ne yapacağını şaşırdı .
hesabın var mı? giriş yap