• (bkz: banane)
  • hiçbir sorunumuz yokmuş gibi yaşamamız. adeta derin bir uykudayız toplum olarak. arada bir uyanacak gibi oluyoruz, sonra gelsin ninniler, gitsin masallar hopp yine uykuya devam. hem yerimizden memnun değiliz hem de yerimizi yadırgamıyoruz. çelişik karışık bir haldeyiz...
  • tarım bu sorunlardan biridir. ben bu işi profesyonel olarak yapıyorum ancak emeğimin karşılığını alamıyorum.
    örneğin biberi kendi tarlamda müşteriye 2.50 tl ye satarken artan malımı sebze haline 0.70 kuruştan vermek mecburiyetindeyim. tarla hazırlığıyla beraber sadece yetiştirmek için altı ayımı verip iki ay satış yapıyorum. siz söyleyin allah aşkına çiftçi ne yapsın da bu malı tarlada çürümekten kurtarsın. 5 metre ikinci kalite su borusu 28 tl idi 3 ay önce. suyu sadece tarlaya çekmek için en az 2000 liralık boruya ihtiyacın var. bu her tarla için geçerli bir sorun. en kötü 100 cc boyutunda ki ilaç 70 lira . traktör için mazotu söylemiyorum. en düşük ihtimal işçi yevmiyesi 300 dönümlük arazide ki işe oranla sezonda en az 20.000 liraya tekabül ediyor satış zamanı çalıştırdıkların hariç. anlayacağınız çiftçilik öldü. dışarıdan ithal etmek hem devlet hemde halk açısından daha faydalı olacaktır.
  • kalitesiz, eğitimsiz, cehalletten mahvolmuş, sevgisiz insanlar.
  • tüm hayatını instagrama göre şekillendirmiş ve instagram artık bir amaç haline gelmiş 30 larına kadar sağda solda bunlara köpek çeken berkecanlarla verip 30'undan sonra beta bir memur veya viagrayla max 10dk lığına siki kalkan 55 zengin bir müteahhitle evlencek 7/24 evde göt büyütüp bi sike yaramayan sadece yiyen aptal kadınlar bu ülkenin en büyük sorunudur.
  • sorun morun yok, herşey çok iyi. şöyle bir bakıyorum kendimize; biz, bize rağmen gerçekten çok iyiyiz.
  • sorun mu? ne sorunu? saçmalamayın, günde tok karnına 2 doz a-haber seyredin, kendinizi cennette hissedeceksiniz. ülkede sorunmuş. töbe töbe ya...
  • ahlak yada ahlaksızlık'tır.

    eğitimden kasıt diploma değilse ahlaksız bir insanı eğitemezsiniz. bu dışarıdan bakıldığı kadar kolay bir şey değil. ancak mesleki eğitim almış bir nesil yetiştirirseniz belki bir yada iki nesil sonra ahlak konusunda birşeyler değişebilir. değişmeyebilir de.

    ahlak bir mirastır. bu mirası bir toplumdan silmek için o toplumu aç ve işsiz bırakırsınız. toplumuna göre bir kaç nesil sonra ahlaktan eser kalmaz. geri getirmek için de belki 10 nesil gerekir. yada toplumsal bir tokat. japonya örneğinde olduğu gibi.

    100 yıl önce bu toplumda bugüne kıyasla okur yazar oranı oldukça düşüktü. ancak toplum içinde can ve mal güvenliği vardı. bugün yolda yürümeye korkuyoruz. hergün cinayet haberlerinden geçilmiyor bültenler. hırsızlık ve cinayet. kamudaki rüşvet yoluyla hırsızlık yada adalet sistemindeki bozukluklar nedeniyle, canilerin daha kolay insan öldürmesi de buna dahil.
  • cehalettir. en kötüsü de eğitimli insan cehaletidir.
    eğitim almış. ama hayati boyunca hic okumamış ya da abuk subuk şeyler okumakla sınırlı kalmis . empati yeteneği gelişmemiş. dolayısıyla ahlaki değerleri başkaları tarafından şekillendirilen dar kafalı cahiller toplum icin tehtiddir.
hesabın var mı? giriş yap