• ülkeye var olan faydalarının toplumun tüm kesimlerince kabul edildiği, fakat seçim ile gelmeyen ve seçim ile gitmeyecek monarşik bir yönetime toplumun bakış açısının nasıl olacağını merak etmeme sebep olan çelişkidir.

    olayın türkiye ile alası olmadığını farz ediyorum. türkiye toplumsal olarak bölünmüş ve farklı kesimlerin herhangi bir olayda bir araya gelmesinin çok zor olduğu bir ülke. bu sebeple ortaya yatırılan mesele ne olursa olsun bazı kesimler asla objektif davranmayacaktır. dolayısı ile türkiye'de bu çelişki asla çözülmez. çünkü ortak bir karar toplum olarak alınamaz.

    biz x ülkesi diyelim;
    - bu ülkenin hiçbir vatandaşı bu monarkın ülkeye faydasının gerçekten olduğunu yadsıyamayacak.
    - fakat bu monarkın asla bir seçim veya toplumsal bir tepki ile yetkilerinden vazgeçmeyeceğini bilecek.
    - ülke teknolojik, ekonomik olarak gelişecek. ama monarşinin doğal sonucu olan insani hakların yoksunluğu hep var olacak.

    elbette çoğu parlamenter sistem yanlısı insan tüm gelişmeler özgürlüklere mal edilemez şeklinde tepki verecektir. çünkü monark dediğimizde aklımıza hitler gibi insanlar gelmekte. benim asıl ilgimi çeken şey monarkın ülkeyi (veya dünyayı) bilimle yönetmesi durumu (teknorasi) kimsenin aç kalmadığı, tüm ülkenin veya dünyanın birleşip evrenin keşfi, insan hayatının uzatılması, teknolojik gelişimin arttırılması adına çalışması ama asla bu durumdan veya herhangi bir konuda monark ile ters düşen insanların fikirlerinin önemsenmemesi durumu.

    bugün pek çok siyasi karakter zekası veya bilimsel başarısı ile değil, topluma gaz verme, veya günü rahat geçirme vaadi ile gücü elinde topluyor ve biz bunu eleştiriyoruz. bir diktatör gelip sizi uzay çağına çıkartacağım ama kimse benim yönetimimi sorgulayamayacak derse yine itiraz eder miyiz?
hesabın var mı? giriş yap