*

  • mide çeperinde ph'ın fazla düşmesinden dolayı yaraların oluşması..sebebi helicobacter pylori ya da stres olabilir, stres sebepliyse tedavide h2 reseptorü olan famodin gibi ilaçlar yeterlidir.. bakteri sebepliyse klacid gibi antibiyotikler ya da tetrasiklinler h2 reseptörleriyle beraber kullanılır bunun yanında anlık ağrıyı geçirmek için rennie talcid gibi antiasidler içilir ..ayrıca genellikle parazitlerin oluşturduğu yaralara verilen isim (bkz: duodonal ulser) (bkz: endoskopi)
  • 2 senedir beraber yaşadığım lanet olası şey...
  • (bkz: histamin)
  • ulser yaraları, mide ya da onikiparmak bagırsagında olusabilir. en tehlikeli turu, midede ortaya cıkanıdır ve gec kalınmadan tedavi edilmesi gerekir.
  • tedavi edilmediği durumlarda, özellikle helicobacter pylori kaynaklı türlerinde yüzde 4 oranında habisleşme riski olan mide rahatsızlığı.
  • özellikle iç doku ülserlerinde, dokunun ülserli bölgeden delinerek iç kanamaya sebep olması ve tedavi edilmeyen durumlarda devamlı irite edilen lezyonun habisleşmesi riskleri vardır.
  • etkin maddesi famotidin olan ilaclarla tedavisi mumkun mide hastaligi. once hastaligin tespiti icin mideye bir bahce hortumu salinir ve mideden alinan parca ve sivi analize tabi tutulur. sonuca gore antibiyotik tedavisi uygulanir.
    (bkz: meslek hastaliklari)
  • çoğunlukla mikrobik olan ve kuvvetli antibiyotiklerle artık 15 günde falan tedavi edilen ama tedavi edilmezse hayatı insana zindan eden hastalık. öyle yıllarca acı çekmeye, mide ağrısı ile uykulardan uyanmaya falan gerek yok . üstelik eskiden olduğu gibi tedavi esnasında sadece lapa ve de patates yediğiniz acımasız dietlerden de yaptırmıyorlar.
  • (bkz: apranax)
  • ulser'in tam tanimi mukozanin devamliliginin bozulmasidir. mukozada muscularis mukozayi da kapsayan yikim gorulur. gastritin yol actigi erozyondan farki da burada ortaya cikar. erozyon sadece epitel ile sinirli kalir. peptik ulser ise asit salgilayan mukozanin kendisinde veya komsulugunda, asite bagli gelisen ulserlerdir. olusmasi icin asitin artmis olmasi zorunlu degildir. kullanilan nonsteroid antiinflamatuar ilaclar da ulsere neden olabilir. diyetin ulserle alakasi yoktur. yani " cok kola ictim ay user olucam, aci yemeyin mideniz delinir" gibi soylemler vesvesedir. peptik ulser, duodenal ve gastrik olarak ikiye arilir. duodenal ulserlerde gastrik asidite artarken mide ulserlerinde ya degismez ya da duser. helicobacter pylori'nin sebep oldugu kronik gastrit, peptik ulsere donusebilir.
hesabın var mı? giriş yap