• ülke değiştirecek kişilerin canından bir parça olan evcil hayvanlarını geride bırakmamak için başvuracağı yol.

    avrupa ülkeleri, evcil hayvanı ülkeye sokmak için pet pasaportu (bildiğimiz sağlık karnesi), mikroçip, kuduz aşısı, titrasyon testi ve sağlık sertifikasını zorunlu kılmıştır. tüm işlemler tamamlandığında uçak rezervasyonu yapılır ve havayolu şirketi ile irtibata geçilerek uygun yer olup olmadığı sorgulanır.

    biz türkiye'den ingiltere'ye taşınacağız. ingiltere yolcu uçağında gelen hayvanları kabul etmiyor, hayvana kargo işlemi yapılması veya kendi arabanızda olmak kaydıyla feribotla taşınması gerekiyor. kargo işlemini ancak bir gümrük müşaviriyle yapabiliyorsunuz, çünkü havayolu şirketleri ingiltere uçuşlarına direkt hayvan kabul etmiyor.

    normalde havayolları içerisinde en pahalısı thy ve kilo başına €10 talep ediyor. biz bir kedi ve bir köpek taşıyacağız, toplam 25 kilo ancak gelirler. gümrük acenteleri ise bize €2900+£790 gibi fiyatlar çektiler. bir türkiye klasiği olarak tanıdık bulduk ve 10 dakika içerisinde €1300 fiyat buldular. şimdi daha da ucuzunu araştırıyorlar.

    "hayvan besliyorsa parasını da verecek ehioheheuehhehe" mantığındaki haysiyetsizden kalem kalem masrafları yazmasını istedim. veterinerden ücretsiz alınan sağlık sertifikası için €200 yazmışlar örneğin. itiraz ettiğimde yine bir türkiye klasiği olarak karşımda kabalaşan, sesini yükselten, inceden hakaret giydiren bir lavuk buldum. oysa sadece "ben bu sertifikayı zaten aldım, bu ücreti düşebilir miyiz?" diye sormuştum.

    bizim vize işlemleri daha az yorucu oldu oysa. tüm bu karışıklığın içinde "ya boşver bırak sokağa, ne uğraşıyosun anlamıyorum" diyenler oldu. anlamazsın tabii, o yüzden değerli yorumlarını kendine sakla ne olur.

    velhasıl sözlük, senin çevren geniştir. hadi bir kıyak yap bana da can yakmayacak bir fiyat bulalım benim dört ayaklıları götürmek için.
  • bende simdi italyaya tasinirken 2 adet dort ayakli hav hav dostumu goturmek istiyorum. su an toplamam gereken evraklar hazirlaniyor ama bitince de naparim netlestiremedim. ucak ve kargo korkutuo ben 10 yasindalar ve kalpten gitmelerinden korkuorum :(
  • ingiltere-türkiye arası yapmam gereken eylem. köpeğimi türkiye’ye getirmek istiyorum, bu konuda tecrübesi olanların fikir ve önerilerini duymak iyi olurdu

    aynı şekilde ingiltere’ye taşıma süreci konusunda kendi tecrübemizi aktarabilirim.
hesabın var mı? giriş yap