• izmir’in konak ilçesinde ailesiyle gittiği parkta kaydırakta oynarken maganda kurşunu kurbanı olan 6 yaşındaki çocuk.
    haber
  • en kısa zamanda katilinin bulunmasını istediğim 6 yaşındaki çocuk. bireysel silahlanmanın nasıl arttığının bir örneği. aklıma yıllar önce yine izmir kordon'da maganda kurşunuyla ölen çocuk geldi.

    nasıl düzeleceğiz biz ? çocuklarımıza oyuncak tabanca almamak iyi bir başlangıç olabilir.
  • şu lanet dünyanın ve insanlığın en güzel varlıkları çocuklardan, çocuklarımızdan bir umut. bir baba olarak tek bildiğim, ölümüne ailesinin alışması çok zor. kriminal daire başkanlığının in başarılı bir sınav verip ailesine en azından bir teselli vermesi ise en büyük dileğim.
  • eğer hakikaten katili bulunduysa türk polisini tebrik etmek gereken kadersiz minik.
  • (bkz: can kayı)
  • içimdeki hayvanın ortaya çıkmasına neden olan haberin kahramanı olan çocuktur. bugün gazetelerde kendisinin katilin bulunduğu yer almaktadır. haberde,

    "18 ekim’de bir yaralama olayına karışınca yakalanan ve üzerinde bulunan el yapımı tabancanın umut’u hayattan koparan silah olduğu ortaya çıkan 30 yaşındaki can k.’nın, umut’un öldüğü gün sarhoş olduğunu, ateş açıp açmadığını bilmediğini söylediği öğrenildi"

    yazısını okuduğumda ise bir fena oldum. g.t herif sarhoşmuş, bir b.k da hatırlamıyormuş. sarhoş olması, olmaması o silahı ateşledikten sonra çok önemli mi? değil. o güzelim çocuk öldükten sonra hiçbir şey önemli değil ama yani aklım almıyor ya. senin cebinde bir silah. kafa olmuş 1500. yani ne kadar kolay ya her şey. sık, vur, öldür. allah belanı versin ya ne diyeyim.

    hayvan herif, burada sarhoş olup eski sevgiliyi aramak değil konu. sabah "abi ne yaptın sen" diye sormuşlar gibi "sarhoştum hatırlamıyorum" demiş.

    sen çocuk öldürdün, çocuk. senin için hayal ettiklerimi bir bilsen.
  • fatma şahin'in tweetine göre katil zanlısı yakalanmıştır.
    "umut ceylan'ın katil zanlısı polisin uzun uğraşları sonucunda yakalanmıştı. yakında da ilk duruşması yapılacak...."

    edit: daha öncede yakalandı haberi var.. bu yakalanan kim o zaman?
  • katil zanlısı delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştır.

    vicdanını sevdiğimin ülke hukukunda bir kez olsun güzel şeyler olmaz mı?
  • http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23698195.asp

    öbür tarafta sana nasıl açıklama yapacak bu türk adaleti bilmiyorum umut. başka bir şey demeye gerek yok sanırım.
  • umut'u öldüren silahla bir başkasını yaraladıktan sonra yakalanan katil zanlısı, "vurdum mu hatırlamıyorum" dediği için "delil yetersizliğinden" serbest bırakılıyor. daha nasıl bir delil gerekiyor bu güzelim canın katlinin cezasını vermek için. daha ne kadar yıpranabilir bir ülkede adalete olan güven.

    belki de bir daha hiç yakalanamayacak olan o adamı serbest bırakan hakim, lütfen bak şu fotoğraflara. bak ve senin çocuğun, torunun olduğunu düşün bu güzel gözlü yavrunun. bak ve en azından vicdanın sızlasın bir nebze. kahrolsun böyle adalet...

    http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/…nda-kurbani-oldu
hesabın var mı? giriş yap