• odtü iktisat'ın yükselen yeteneklerinden. araştırma görevlisi idi. an itibariyle florida international university'de doktora yapmaktadır.
    kızlar arasında sarışınlığıyla ve üç numara saçıyla* ünlüdür. bir de kolye niyetine kullandığı flash disk ile.
    derslere gösterdiği olağanüstü özen ve haliyle karşılığını öğrenciden de beklemesi artı verdiği ödevler, kimi öğrencilerin korkulu rüyası olsa da nihayetinde bize eviews gibi karmakarışık bir programı layığıyla öğretmeyi başarmış bir şahsiyettir kendisi.
    kısa vadede kıl olunan, uzun vadede hepimiz ölmüş olmadan* kıymeti anlaşılması gereken insan.*
    azim, zeka, hırs, başarı harmanı.
    kıssadan hisse, iyi yerlere gelmeyi hakeden biri.
  • odtü'de muhteşem ötesi ilgili bir hocadır. her öğrencinin anlaması için resmen didinir, bin kere sor bin kere de hiç sıkılmadan, tek laf etmeden tekrar tekrar anlatır sana aynı şeyi. 3 saatlik dersin aralarında bile öğrencilerin sorularını cevaplayarak geçirir. ders anlatmasına gelince de akıcı, anlaşılır bir ingilizce ile anlatır dersi, ingilizce düzeyi ortalama olanlar gayet rahat anlar. diğer taraftan derste verdiği (bkz: toefl) ipuçlarıyla da meşhurdur.

    -…?
    -government
    -wrong answer
    -…
    -the government olacaktı :)) toefl'a gireceksiniz yarın birgün puanınızı kırarlar, acımazlar ona göre…

    ayrıca kendisinin her şeye rağmen akademik alanda yükselirken geçirdiği azim-hırs süreci de örnek almaya değerdir. söylemeden geçemeyeceğim: ya çok seviyoruz kendisini öyle böyle değil, iyi ki var, econ dersini sevdirdi biz sosyoloji öğrencilerine, bir tane gerçekten, hep odtü'de olmasını temenni ederken, böyle hocaların çoğalmasını diliyorum.

    kendisinin official site için

    edit: instagram hesabı da: rusumat4
  • odtü'nün en sevilen hocalarındandır. (kendisi hakkında fikirlerimi bir önceki entryimde zaten söylemiştim). bugün itibariyle odtüde verdiği econ210 dersinin ilk sınavına katıldım. böylesine bir hocaya ya da onun hazırladığı sınava laf söyleyen çarpılır, valla billa çarpılır yani. dersleri en verimli şekilde (herşeyi tahtaya bizzat üşenmeden yaz) anlat, üstüne ders aralarını öğrencilerin daha iyi anlaması için harca, üstüne böyle bir sınav hazırla… bundan sonraki dönemlerde ders alacaklar, aa umut hocadan ders aldım nasılsa yatıyım, baksana kolay da soruyormuş, geçerim nasılsa demeyin; aa ile geçin bu dersi; onca verilen emeğe, öğrenciler için econu kolaylaştıran hocanın emeğine saygısızlık resmen. hocanın derslerine katılıp, problem setlerini çözüp çalışan birinin çok yüksek alacağı sınavlardan biriydi. benim de sınavım 100lük değildi fakat şu da bir gerçek yaptığım her hatanın soruların anormalliğinden değil, benden kaynaklandığına da adım gibi eminim.

    böyle hocalarımız çoğalsın tüm üniversitelerde… ayrıca umut hocamız da bir econ dersiyle kalmasın, seçmeli dersler de versin. sosyoloji öğrencisiyim ama umut hocadan olursa makine mühendisliği derslerini bile alırım… cidden alırım, nasılsa öğrenci anlayana kadar umut hoca ipin ucunu hiç bırakmıyor, hep bizlerle… iyi ki de bizlerle...
  • rising star türkiye nin kadife sesli bir yarışmacısıdır. çok güzel bir ses rengi var, yumuşacık battaniye gibi. hakkında ilk entryi ben gireyim ileride buralar değerlenir.
  • işini iyi yapan bir web tasarım ve seo uzmanı. kendisinden aldığım hizmetlerde verimli sonuçlar aldım. web tasarımı konusunda fena olmamakla birlikte seo konusunda arama motorlarından gelen trafiğimde artış olmuştur. ancak biraz pahalı çalıştığı konusunda eleştirimi de söylemeden edemeyeceğim.

    web sitesi
hesabın var mı? giriş yap