• aynı zamanda amasya'nın taşova ilçesine bağlı bir köy.
  • beste, düzenleme, mix ve mastering'i oğuz kalfa'ya ait olan, sansar salvo şarkısı. nakarat kısmında sansar salvo'ya bilader eşlik etmiştir.

    umutlu (sözler)

    bölüm 1 - (sansar salvo)
    "tüm problem tamamen kesin, bi mektebin bu dersi vermesiydi.ölüp dirilmesiydi.nasıl kesinse hatıra çırak bıraktım aklımı. tüm koyunların yanında şeytanın oyunları.
    bıraktım, aktım artık. hep salaktım. ak bırak. duransın. sebep bulup utandım. hep bizim bu rap müzik. yolum kesik, elim çizik, işim bitik mi? (söyle).
    diri bilincim, iyi bilinsin. tavrımı iyi bilirsin. paramı getirsin biri. bu hep yeterli. hep yeter bu. çekti vurdu kimisi yarını ve hızla geçmiş oldu.
    herkese geçmiş olsun. hepsini kendi bulsun. nasıl oyun bu? e hepsi kendi olsun. peki olur mu bu? durumlar umrum. hep tadım yarım. yarını kim kazandı.
    zafer kimin? ufak tefek tadın. hafızamda kalır."

    nakarat (bilader)
    "faut faire semblant d’être démoralisé!
    ton entourage et toujours la pour te dévaliser..
    si ton rêve n’est pas encore réalisé...
    ouvre tes yeux et regarde tu vera la vérité !" x2

    (bazen morelin bozukmuş gibi takılman gerekir ..
    çevrendekiler hep seni yer ve bitirir
    eğer henüz hayallerin gerçekleşmediyse..
    gözlerini açıp gerçekleri görmedin demektir..) x2

    bölüm 2 - (sansar salvo)

    maruzatı alın, gün boyandı asın. yasım, intikamım, adım. savaşlarım tadım. çokca yandı canım. nasıl içkiler ve fasıl? bass ın notası yazıldı ve söz yazıldı yazın.
    kasıl, bu o biçim bi yazım. maç tutarmısındamısın? her gün araftamısın? geride kaldı aklım. hakkımın iadesiydi yıllık 30-40 bin asıl. geçti çeyrek asır.
    haklı olana yazılmak mı haklı var mı asıl? kafalarımız nasıl? yaralarımı sarmayın hep önlemlerim hazır. gündönümüne varım. kar tutan bu sokaklarda yarın artı yarın.
    çünkü öyle canım. bir tutarsız ben miyimki öyle yandı canım. şöyle bilki canım; canım yanar, yanar canın.

    nakarat (bilader)

    "faut faire semblant d’être démoralisé!
    ton entourage et toujours la pour te dévaliser..
    si ton rêve n’est pas encore réalisé...
    ouvre tes yeux et regarde tu vera la vérité !" x2

    (bazen morelin bozukmuş gibi takılman gerekir ..
    çevrendekiler hep seni yer ve bitirir
    eğer henüz hayallerin gerçekleşmediyse..
    gözlerini açıp gerçekleri görmedin demektir..) x2
  • - ama ben hep sen'i arıyordum..
    - ara tabii, araman gerek, ruhunun besini bu arayış. hep ben, hep sen değil.
    (kaç ayrı kişiye 'sen o musun' diye umutlu sordu?)

    şeytan iknada (ve tuzakta) gizlidir. tanrının zorlaması daha beklendik. şeytan bireysel çalışır, hiçbir dileği geri çevirmez. en yaratıcı ve umutlu yanımızla pazarlığa oturur. toplu yapılan, toplumsal olan yolculuk ve histeri.

    iyimser ile kötümser:
    aslında umutlu/iyimser olma ile umutsuz/kötümser olma eşit ölçüde olgulardan (istatistikten ve deneyimden) bağımsız, içsel yani sanal kaynaklılar. içsel/kişiliksel olan bunların kökü erken çocukluk dönemi ve ailedeki büyüme öyküsü bakımından yine olgusal olanla (deneyimle) birleşiyor. orada ise olgusalın yönü ve yönetimi denetlenemiyor, rastlantısal kalıyor. can suyu diyebileceğimiz anne (anababa) ne benzersiz bir ilk hız (ilk etki) vericidir, hayret!

    bu durumda düzeltici-onarıcı deneyimler, kurulmuş zemberek gibi keyfi giden insanoğlu için altın veya gömü değerinde. hani yaşamın bazen kötü başlayan darbelerinin bizde umut dinamiği yaratacak bir yön kazanması gibi. bir de dönüşüm ebeliği yapan terapi, yardımlaşma mesleklerinin değeri o seyrek yaşanabilen viraj alışlarda saklı. daha düzensiz olarak olağanüstü haller, toplumsal histeriler, bir de devrim dönemleri yüksek potansiyelli trafolardır denebilir. mucizenin başka terimlerle tanınması ve irdelenmesi bu.

    "umutsuzluk içinde olduğunu söylemek, umutlu olduğunu söylemenin bir başka yoludur." bilge karasu - haluk'a mektuplar

    (ilk giri tarihi: 13.6.2018)

    (bkz: umut/@ibisile), umutsuz, umutlanmak
  • ümitsizliğin pek bir faydası yok. evde geçen şu zamanlar ‘aman ne güzel, eksik işlerimizi yapalım’ zamanı olmuyor. aksine bu sürecin psikolojimize olan etkilerinden dolayı bir işe konsantre olmakta zorlanıyoruz. düşünüldüğü gibi efektif olunmuyor. bu yüzden kendinizi suçlamayın. olumsuzluklardan dolayı kendinize sorumluluk yüklemek yerine olumlu şeylere odaklanın. umutlu olmak, bu günlerde pek kıymetli.
hesabın var mı? giriş yap