• dün m * ve vanessa paradis'in söyledikleri la seine şarkı sayesinde varlığından haberdar olduğum 2011 yapımı 3 boyutlu fransız animasyonu. bibo bergeron'un yönettiği, luc besson'un yapımcılığını üstlendiği filmde vanessa paradis hem seslendirmede hem de soundtrack'te yer alıyor.

    trailer'ı şöyle, la seine de böyle.

    vizyona girse de izlesek!
  • çok başarılı müzikleri olan ve vanessa paradis in la saine sinin çok keyifli kıldığı animasyon. imdb linki için
  • bergeron'un senaryosu saat gibi çalışıyor. hem raoul ile emile'in ilişkisi, hem şarkıcı lucille'in devreye girişi ve canavar ile arasındaki ilişki senaryoyu derinlikli hale getiriyor. özellikle canavar ile lucille'in karşılaştıkları sahne filme bambaşka bir hava katıyor. canavarın şarkı söylediği kısımlar, onun yalnızlığını en iyi anladığımız anları oluşturuyor. öteki olmanın en somut halini oluşturan canavar filme derinlik katıyor...

    (http://hayatimizsinema.blogspot.com/…gn-macera.html)
  • fransızca izlemek istediğim için ve bir türlü bulamadığım için, merak ettiğim ama izleyemediğim fransız animasyon.
  • had safhada keyifli bir film.
    hikaye guzel akiyor, tasarimlar sahane, renkler bir numara, muzik super. ah evet, bir animasyon ve bir sanat eseri.
  • şarkısı dilime dolanan bir animasyon .

    pariste bir canavar olarak çevirisi yapılmış. geçen haftalarda a101 de pariste çılgın bir macera diye çevrilmiş kopyanın satıldığını da gördüm.

    çizimler konu akışı izlenebilir seviyede 12 yaş üstü kişiler için bir seyirlik ve dinlemelik .

    emniyet müdürünün aşağıdaki sözleri de oldukça anlamlı geldi.

    --- spoiler ---

    alt personel içeri girer efendim bir felaket canavar var der.emniyet müdürü sizin için felaket benim için fırsat der( belediye başkanı adayıdır. kahraman olmasını sağlayacak fırsat)
    --- spoiler ---

    canavar mülayim ,iyi huylu, şarkı söyleyebilen bir

    --- spoiler ---

    piredir.
    --- spoiler ---

    pirenin sesi çok güzeldir. müziğe de çok yatkındır.amma velakkin kadın karakter ile ses renkleri aşırı benzemektedir. erkek sesi algısı oluşmamaktadır. ayrıca bu animasyonlarda aslında insanların ön yargısında zararlı bilinen hayvanları aklama paklama çabası nedir ve neden ortaya çıkmaktadır.

    la seine (melodi) şarkısı ve karakterlerin o şarkıyla ile yaptıkları dansları çok güzeldir. ama animasyon bir ölü gelin etkisine sahip değildir. anlatacak çok bir şeyi yok.

    fragman
hesabın var mı? giriş yap