• joseph joffo'nun 1973'te yazdığı fransızca roman.
    kitabın önsözünün ilk cümlesi "bu kitap bir tarihçinin eseri değildir"
    kitap fransa'da yaşayan musevi bir çocuğun ikinci dünya savaşı sırasındaki anılarını anlatmakta.
    anne frank'tan biraz daha eğlenceli bir tona sahip.
  • 2. dünya savaşı boyunca bir şekilde şansın hep ellerinden tuttuğu iki küçük yahudi kardeşin hikayesi. "boyalı kuş" gibi dehşete düşürmüyor; aksine olabildiğince eğlenceli ama gerçekçi bir dille yazılmış. kitabın adı ben çocukken "bir avuç bilye"idi; şimdi arion yayınevi "bilye torbası" adıyla yeniden basmış.
  • "...kardeş demek, elinden almayı başardığın son bilyesini ona geri vereceğin kişi demektir..."

    kitaptan bir enstantane.
  • kitabın konusu joseph joffo'nun ve abisinin çocukluk yıllarına denk düşen 2. dünya savaşında nazilerden fransa içindeki kaçışlarıdır. hikayenin özü iç karartıcı olmasına rağmen joseph joffo espirili anlatımıyla keyifle okunur. kitap boyunca göze çarpan iki kardeşin kurnazlıkları da takdir edilesidir.
  • kitaptan uyarlanmış aynı isimli filmdir aynı zamanda. inanılmaz duygu geçişleri arasında savaşın karamsarlığını ve kardeşliğin gücünü iliklere kadar hissettirir. görüntüler ve senaryo oldukça başarılı. tavsiyedir.
  • filmin başrollerinden biri murat boz' un çocukluğunu temsil eden bir velettir.

    (bkz: dorian le clech) *
  • az önce bitirdiğim duygu yüklü film o zor şartlarda bile kardeşlerin birbirine sımsıkı tutunuşu çok etkileyiciydi.ve çocukları koruyan rahip ve doktor da çok iyiydi.
    finali de olması gerektiği gibiydi beğendiğim bir film oldu
    bitirince kardeşime sarıldım :)
  • 'seni dünyanın diğer ucuna kadar sırtımda taşıyabilirim çünkü sen benim kardeşimsin'
    repliği ile aklımda kalan film. fransa'da kurulu düzenini terk edip kaçan iki kardeşin hikayesi diyebiliriz. görsel olarak tatmin edici ama mevzu o değil; mevzu, acılar. onca acıdan damıtılmış gibi.
  • blu tv'nin ingilizce adıyla yayınladığı, imdb puanı 7.3 olan ve bence çok daha fazlasını hak eden 2017 yapımı güzel fransız filmi.
    başlığı altında 3-5 entry olmasına inanamıyorum. görselliği, sahneleri, oyunculukları gerçekten çok iyi bir film. benim puanım 8.5
  • yönetmen christian duguay imzalı 2017 yılı yapımı türkçe'ye bazı yerlerde "bir avuç misket" bazı yerlerde ise "bir torba misket" olarak çevrilmiş otobiyografik film.

    film hem kardeşlik bağlarını hem de nazi zulmünden kaçan çocukların dramını anlatıyor. işleyiş çok başarılı olsa da kardeşlerin neden kaçtığı tam olarak anlatılamamış olması biraz can sıkıyor. tamam fransa'yı işgal eden nazilerden kaçıryorlar ama aile neden bu kararı alıyor, neden büyük çocuklar duruyor da onlar kaçıyor ya da aile neden parçalanma yolunu tercih ediyor buralar net değil.
hesabın var mı? giriş yap