• daha önce 2 dönem çorlu belediye başkanlığı yapmış olan diş doktoru. kendisi son 2 dönemin birinde aday olup kaybetmiş, 22 temmuz seçimlerinde ise chp tekirdağ milletvekili adayı olup meclise girememişti. şimdilerde chp çorlu ilçe başkanlığı yapmaktadır. halkın her türlü kötü işlerine de rağmen yine de sevdiği, belediye başkanlığı için aday olursa chp'nin çorlu'da %40 olan oyunu %50'ye hiç zorlanmadan çıkarabilir.
  • 29 mart 2009 yerel seçimleri'nde chp'den çorlu belediye başkan adayı. büyük bir ihtimalle de üçüncü kez çorlu belediye başkanı olacaktır.

    kendisi halkın içinde dolaşmaktadır. korumasız ve yalnız. çorlu'ya heykel meydanına çıkın mutlaka biriyle konuşurken ona rastlayabilirsiniz. sanırım bu sebepten dolayı yüksek oy alıyor. chpli olmayan bile yanına gider, konuşur. ayrıca minibüs ihalesinde minibüsçülerin yanında durarak ( chpli çorlu belediye başkanı altan ersin'e karşı koymuştur) onların da oylarını almayı garantilemiştir.
  • oy oranı altan ersin'in chp adaylığına göre bir hayli düşük geleceği kesin gözükmekte. akp aday tercihini yerli adaydan yana kullanarak kötü bir hamle yapması ünal baysan'ı bir adım öne atmıştı. zira trakya'nın yerli halkı sosyal demokrat bir çekirdekten gelmektedir ve chp'ye gözü kapalı oy vermektedirler. fakat ünal baysan pek sevilmeyen bir aday oldu. zira pek çok sağlam aday adayı varken daha önce 2 kez belediye başkanlığı yapmış bir adayın gelmesi tepkiye yol açtı.

    anketlere bakıldığında dsp'nin bir hayli etkin olduğu görülecektir. ismet avkıran'ın adaylığının çekilip yerine erdoğan kemiksiz gibi bir adayın getirilmesi dsp'nin bir adım öne çıkmasını sağladı. dsp erdoğan kemiksiz öncesi chp ile ortak seçim çalışması yürütmekteydi. fakat %60'larda sosyal demokrat kesimin oyları bu şekilde 2'ye bölünmüş oldu. üstüne bir de altan ersin faktörü eklenince oylar bir kez daha bölündü.

    şu an için altan ersin %2'lerde geziyor. fakat eminimki daha fazla oy alacaktır.

    recep selvioğlu ise kapı kapı dolaşıp partiye değil bana oy verin demekte. e adam o zaman neden akp adayısın?

    seçim sonucu son ana kadar belli olmayacak gibi duruyor çorlu'da.

    tekirdağ ise %48 gibi bir oyla tekrar chp ile yola devam edecektir.
  • seçim öncesi evimizin önünde yaptığı konuşmada bugün için hepimizi belediyeye çay içmeye çağırmıştı. benim asıl merak ettiğim çayı kim koyacak?
  • çorlu'daki oyların %48'ini alarak on yıl aradan sonra yeniden çorlu belediye başkanı olan halk adamı.
  • daha önce de belediye başkanlığı yapmış olmasına rağmen çorlu'nun "sol-chp" kimliği sebebiyle, çok fazla sevilmemesine rağmen tekrar seçilmiş olan belediye başkanıdır. yolsuzluktan tutuklanıp yargılanan altan ersin'den sonra başkanlığa gelmiştir. (altan ersin de hapiste olmasına rağmen seçimlerde aday olmuştu.)

    açıkçası çorluluların yaşamlarından şaşılacak şekilde memnun olmaları oldukça yadsınacak şey! ne önceki dönem, ne şimdiki dönem nüfuzu tekirdağ'dan ve diğer illerin çoğundan fazla olan bu şehirde gerçek anlamda hizmet olmayışı, buna rağmen seçimlerin sonuçları çok şaşırtıcı!

    ne diyelim, "yanılt bizi ünal başkan!" diyelim bari...
  • önünde 2 iş var bana göre. bir tanesi corlu toplu tasıma sorunu. ki minibusculerin son belediye baskınınından sonra hafif bir geri adım atmıs gibi bu olaydan kendisi.
    2.si trakya kalkınma birliği'nin alt planlarından corlu'ya kurulmak istenen katı atık bertaraf tesisi. "kurulmak istenen" ifadesi aslında biraz hafif kacıyor. nasıl oluyorsa ruhsatlar, çed raporları falan hepsi hazır. ama ünal baysan dahil kimsenin haberi yok. http://www.ekolojikenerji.com.tr/…rojeler-corlu.asp

    2 olayda da halkı arkasına alsın, gerisi düşünmesin derim ben. ne mafya minibusculeri istiyoruz ne topragımızın istanbul'un arka bahcesi olmasını. sonra istedigi gibi milletvekili aday adaylıgını acıklasın. ha bu konuda da "acıklamayacak cunku merkez izin vermiyor belediye baskanlarına" dedikoduları var ama bence acıklayacak. müneccimligi 1 adım daha ilerleteyim. acıklarsa da en önemli belediye baskanı adayı hasan toprak veya serhad catalkaya'dır.

    edit: katı atık iptal edildi. tesekkür ederiz. gerci yalcın bayer'in zorlaması ile ama olsun. geriye kaldı toplu tasıma.

    edit 2: katı atıkta bir gelisme falan yokmus su an için. yine belediye komisyon kurmus a bilmem ne. minibus olayı zaten hala askıda. ayrıca milletvekilligine aday adaylıgını acıklamayarak beni de ters köşe yaptı.
  • bu adama ve zihniyetine oy verirse bir daha çorlu halkı, yazıklar olsun, ben bir şey demiyorum.
    ulaşım sorunu yaşayan bir öğrencimizin çığlığı için:
    (bkz: #37030877)
  • 2014 yerel seçimleri için chp'den tekrar aday gösterilmiştir. büyükşehir belediye başkanlığı adaylığını istememiş, çorlu'da kalmıştır.
  • yaratıcı seçim müziği ile seçim çalısmalarına başlayan mevcut çorlu belediye başkanı ve 30 mart 2014 yerel seçimlerinde chp çorlu belediye başkan adayıdır.
    http://youtu.be/psawwj7sswm
    (bkz: çikolata çikita)
hesabın var mı? giriş yap