• şu ana kadar oynadığım en iyi oyunlardan birisi diyebilirim rahatlıkla. hikayesi, grafikleri, diyalogları , türkçe seslendirmesi, oyun içinde heyecanın bir an olsun bile düşmemesi. her şeyi ile mükemmel bir oyun. batman arkham city de güzel bir oyun ancak sonu ile büyük hayal kırıklığı yaratıyor. uncharted 3'te öyle bir durum da yok. kötü anlamda eleştirmeye uğraşsak hiç bir eksi yönünü bulamayız. her saniyesinde ayrı bir heyecan, her saniyesinde ayrı bir detay.

    10 üzerinden 10 puan veririm, naughty dog'u alnından öperim. çıtayı gerçekten çok yükseğe çıkardılar, bakalım diğer firmalardan nasıl bir cevap gelecek.
  • tüm seriyi oynayan, yalayan yutan biri olarak, ikinci oyundan daha iyi olmadığını söyleyebilirim. aynı olayı god of war serisinde de görmüştük. son oyunlar, ikinci oyunun gölgesindeler.
  • muhteşem oyun. türkçeleştirilmesine gelecek olursak en basit ingilizce deyimler bile motamot, yanlış ve kötü çevrildiğinden yer yer anlamsız ve komik diyaloglar yaşanmaktadır (örneğin, sully yardım ederken "there you go" demekte bunun türkçesi nidalarla desteklenerek "hooop! tamaaam!" gibi bir şey olmalıyken adam size yardım ederken saçma sapan bir şekilde "işte gidiyorsun" demekte. ayrıca seslendirmede de kötü vurgular, yanlış tonlandığı için aslında espiri olması gerekirken azarlama gibi duran diyaloglar oldukça rahatsız edici... ama yine de böylesine muhteşem bir oyunda türkçe seçeneği olduğu için bile teşekkür etmek gerekir. ac istanbul'da geçmesine rağmen utanmadan türkçe desteklemiyor...
    edit: oyunu bitirdim. sonuna kadar oynattırıyor, çok sürükleyici ama geneline baktığımızda ikinci oyunun tadını alamadım. grafik anlamında ikinci oyundan çok değil, bir minik tık yukarda ama çatışma sahneleri aksiyon sahneleri epey daha geride ve az. yumruk yumruğa dövüşler hep birbirini tekrarlıyor bir noktadan sonra. bu oyun ikinciye göre biraz daha puzzle-arcade olmuş ki puzzlelar da çok kolay.
  • "konvoy" bolumunde oyunu durdurup resmen "nolur bitmesin bu zevkli anlar" dedim. gercekten muthis olmus.

    --- spoiler ---

    seslendirmedeki kimi yerlerdeki tonlama hatalari ve espriyi ortaya cikaramama durumlarina katiliyorum ama deginmek istedigim baska bir sey var, oyundaki bazi puf noktalari kacirmamak icin turkce dublaj yanisira turkce altyazi da actim, bazi yerlerde birebir küfürler sesli ve yazili olarak ayniyken bazi yerlerde ise altyazida "kahretsin" derken pargalı siktiri cekiyor idi. acaba seslendirirken okan bey, kendi yorumunu mu katti yoksa altyazilar mi farkli bilemedim. bence oyunun atmosferine kaptirmis kimi yerlerde kendisini.

    bir de, bu oyunun 7-8 kere oynayip da gecemedigim bir yeri var, şu çölden sonra bizim sully'i kurtardiktan sonra onla birlik olup savastigimiz sahnede "bir tane rpg bul, kamyonlari yoket" falan tarzi bisey soyluyo. ulan o bolumde rpg yi bulsam da olmuyo, illa bi sekilde olduruluyorum. bu aksam gidip onu gecicem.

    edit: dagittim ortaligi, islem tamam :)

    --- spoiler ---

    edit: bitti be. bitti. 4 gelsin. hemen gelsin. yarin istiyorum masamda.
  • japonya'da ki reklaminda harrison ford oynamaktadir.

    http://www.youtube.com/watch?v=hxbwwz7clpy
  • esasında nd beklentiyi çok arttırıyor ve başarıyor. ancak bence olması gereken grafik ve senaryoyu belli düzeyde tutmaları. böylece çizgi roman serisi gibi her sene bir oyun çıkarmaları. aklıma ten-ten ( çizgi romanı) geliyor. her kitap farklı macera.
    bu oyunun nasıl bittiğini anlamadım bile. pat diye bitiverdi. 1 ve 2 nin aksine bu oyunda tempo hiç düşmüyor. şimdi 4ü bekleyelim bakalım.
  • imkanı olanlar 3d mode'da oynamalı. mekan derinliği oyundan aldığınız keyifi katlıyor.
  • uzun bir zamandan sonra ps3'te oynadigim (ayrica bitirdigim) en iyi oyun. oyunun bazi yerlerinde durup manzaranin tadini bile cikarmisligim var.
  • genelde oyun eleştirmenlerinin pek puan kıramadığı naughty dog yapımı tartışmasız en iyi ps3 oyunlarından biri. hikaye için söylenecek birşey yok yine harika bir senaryoyla karşımıza çıktı. bence 2. oyuna göre artıları multiplayer oyununun zenginleşmesi, çevrimiçi-çevrimdışı splitscreen özelliğinin gelmesi ve türkçe dublaj seçeneğinin olması ki şevket abimizin sesi sully'ye cuk oturmuş yine de oyunun tek eksi yanı 2.oyunda 30 küsür bölümden oluşan hikayenin 3.oyunda 20 lerde kalmasıydı ya da bi oturuşta oynayıp bitirdiğim için bana öyle geldi bilmiyorum. eksi yanı olduğunu söylesem de puan kırmaya gönlüm razı olmadı. puanım 10/10.oynayın oynatın.
  • türkçe olması güzel olan ama bazı kelimelerin eski olduğu oyundur, türkçe oynamasının keyfi bir başka tabii. hikayesi saran bazen yeter bitsin artık dedirten mükemmel oyun. online da pek eğlenceli.
hesabın var mı? giriş yap