• mesela çinliler uncountabledir.
  • ing. sayılamaz.
    müsait değil gibi değil ama, mümkün değil gibi.
  • tüm enrylerini bir solukta hatmettiğim bu tapılacak kadın ile aramızda, kadın dırdırı üzerine yaptığımız fikir teatisi esnasında aktardığı gözlemlerini kitlelerle paylaşmak istiyorum:

    uncountable: cips almış adam, kadın beğenmiyo. cips yani altı üstü. ama ben peynirli seviyoruaaaaaammm derken paketi kafasına atarım ben olsam. çocuk da "ama yoktu ki aşkım" diye kızı iknaya çalışıyodu. ayrıca kız karşısındaki gurbetçi delikanlıyla da kesişiyodu.

    ben onun gözlem ve söylem gücüne hayran olayım.
  • kendisini farmville'in tezekli dünyasına kaptırmadan önce, herhangi bir konuda, harika bir kadın olduğunu her seferinde yeniden ispatlamak istermiş gibi yazdığı yazıları bir solukta okumak yeni keyfim haline gelmişti. allah'tan şimdilerde yine yavaştan söz söylemeye geri döndü de, oturduğum yerden alkışlayabiliyorum.
    dönüp dönüp aynı ayın aynı numaralı gününe gelen yıllar sayesinde, bugünün doğumgünü olduğunu öğrendim.
    doğduğuna memnun oldum.
  • ing. sayilayamayan.

    much, some, a little, any veya no kelimeleri sayilayaman isimlerle birlikte kullanilir. tekil "to be" fiili olan is ile kullanilir.

    ornegin,

    - how much information?
    - there is (not) much information.
    - there is a lot of information
    - there is some information.
    - there is a little information
    - there is not any information = there is no information

    sayilayaman kelimesinin tersi icin
    (bkz: countable)
  • bugün kendisini farkettiğim, benden önce bütün şema başlıklarını açmış, vakit ayırıp harika bir dille açıklamış, sıradan bireysel davranışları yorumlarken tıpkı benim gibi şemalardan yola çıkmış yazar. şema birden hayatın matematiği oluveriyor işte, davranış haritası, başka bir şekilde yorumlanamayacak kadar gerçek. peki sen nerelerdeydin ya da ben neredeydim?
  • ulaşılmaz bir yazardır efendim kendisi. mesaj kutumu çok güzel güzellemelerle renklendirdi. kendisine mesaj atmadığım için tabağı boş göndermiş komşu mahcubiyeti başgösterdi içimde.
hesabın var mı? giriş yap