• clint eastwood tarafından yönetilmiş, en iyi yönetmen, en iyi oyuncu, en iyi yrd. oyuncu we bir kaç oscar daha almış pek kaliteli western.

    clint kötü ama iyi adam, eski bi herif, gene hackman kötü şerif, morgan freeman acınası insan rollerindeyken, bir para dawası onu bunu yakalamaya niyetlenmiş, bozuk gözlü eski kafa avcısını anlatır.

    morgan'ın en iyi tabut performansını verir bu filmde. clint bayağı bi sabreder ama sonunda patlar, genç arkadaş ölür ölmez bilemem, yaralandığı kesin...

    sinema tarihi'nin ve özellikle 90'lar sinemasının en iyilerindendir, sen bilmezsin bir western klasiğidir. clint'in oynadığı karakterin acımasız olması dikkate değerdir, direkt vurur karşısındakini.

    (bkz: william munny)
  • 93 yılında oscar alan clint eastwood filmi.
  • affedilmeyen
  • (bkz: unforgiven 2)
  • 1993 en iyi film oscar'ini kazanan film.
  • benim gibi western olayına pek sıcak bakmayan bir insanı bile ekran başına kilitlemiş, hemen öncesinde seyrettiğim 1952 yapımı başrolünde james stewart'ın oynadığı bend of the river ile birlikte neredeyse bu türün bağımlısı olmama yol açmış film.

    ayrıca çocukluğumda seyrettiğim ve pek hatırlamadığım the good the bad and the ugly ve bunun gibi spaghetti westernler olsun hatta abartıp a fistful of dollars'ın daha doğrusu akira kurosawa'nın yojimbo'sunun versiyonu olan last man standing gibi filmleri bile bir daha bir daha seyretmeme sebep olmuştur.
  • finaline kadar film çok güzel gelmiştir de finali niye öyle heyecansız bitirmiş clint abi? anlaşılmamıştır... insan biraz da düello falan görmek istiyo ama tam aksine pusuya yatıp avını bekleyen ve tuvaletini yaparken zımbalanan cowboylar görüyoruz...
  • clint'in çocuklarının isimleri will ve penny'dir, will penny isimli unutulmuş bir westerne saygı ifadesidir.
    bu filmle beraber sarışın emekliye ayrılır ve bizlere efsanelerin palavradan ibaret olduğunu, insanın neyse o olduğunu, en iyi katilin en güçlü veya en hızlı olan değil ölmekten en az korkan olduğunu, ateş eden bir adama ateş etmenin neredeyse imkansız olduğunu, herkesin bir sınırı olduğunu ve başka bir insanı öldürmenin insanın kendisini de öldürmesi kadar zor olduğunu anlatır, pek çok başka şeyle birlikte.
    bir tokat kadar gerçektir.
    munny barın kapısından girdiğinde gelen saf kaderdir, aynadan yansımayan iblisin elinden gelecek olan ölümdür.
  • soyu evrim geçirmemiş,gökten zeplinle inmiş suser.
hesabın var mı? giriş yap