• uniq istanbul bünyesindeki hayatımda gördüğüm en rezalet yerleşimli gösteri salonu.

    koltuk aralıkları pegasus'unkinden daha dar. ortalama bir insan oturduğu zaman dizleri neredeyse öndeki koltuğa dayanıyor. hadi birşekilde yerleştik, kafanı kaldır sahneye bak; önündeki 3 sıradaki ortalama boylardaki insanın kafasından sahneyi göremiyorsun. evet 3 sıra. 1 değil, 2 değil, 3 tane kafa da tam sahnenin ortasına denk geliyor.

    burada bir etkinliğe gidecekler varsa ilk 6-7 sıradan bilet alamıyosanız hiç gitmeyin. paranıza ve zamanınıza yazık.
  • ilk kez dün akşam bir delinin hatıra defteri oyununu izlemek için gittiğim ve beğendiğim salon.

    biletim ikinci kategoriden f2'deydi ve sahneye nispeten yakın olduğunu söyleyebilirim. şansıma erdal beşikçioğlu oyunun önemli bir kısmını sahnenin sağ tarafında oynadı o yüzden bilet alacaklara önerim biletinizi ortadan ya da sağ taraftan alın.

    oturduğum kısımdan sahne şöyle gözüküyordu:

    http://i.hizliresim.com/8pxr4v.jpg
    http://i.hizliresim.com/dbggnz.jpg

    ayrıca uniq hall diye kastedilen kısım sadece salon mu yoksa bina mı onu tam anlamadım. avm tarzı bir yerdi, mmm migrosundan restoranına, mağazalara kadar güzel ve nezih bir mekandı diyebilirim.
  • erdal besikcioglu'nun oynadigini bilmesem, haluk bilginer diye cok rahat yutturabilirlerdi oynayani oturdugum yerden.

    hele ki boyle yeni yapilmis salonlarin bu kadar boktan olmasi gercekten sasilasi bir durum.

    50 yillik tiyatroda bile 20. siradan cok rahat izlenebilirken oyunlar, burda tiyatroda degil de metrobuste gibi hissediyorsunuz kendinizi.
  • vasat sahne. salon hakkında söylenecek çok şey var. çok büyük ve sıkışık bir salon(1156 kişi kapasiteliymiş). bir karıştan biraz fazla diz mesafesi var. koltuk yükseklikleri çok az, öndekinin kafası görüşün en az %50sini kaplıyor. ki bunu diyen ben 1.80 boyundayım, önümde de 1.70 lik falan bir kız oturuyordu düşünün. ses kötüydü. öne yakın, belki de ortalarda(l sırası) oturmamıza rağmen düzgün duyamadık. ve hatta oyuncuların yüz ifadelerini de takip edemedik uzaklıktan dolayı. oyuncular ufacık görünüyordu, adeta sinema izler gibi bir hissiyat vardı bende. ayrıca otoparkın da ücretli olması ayrıca can sıkıcı.

    anlamıyorum ki zaten uniq'e giden kişi sayısı belli, her daim boş bir mekan. bir de ücretli otopark ve yüksek mekan fiyatları ile ne yapmayı amaçlıyorlar anlamak güç. belki de gelen kesmi filtre edip izole bir ortam sağlamaya çalışıyorlardır ama bu kalitesizlik ile ancak parası olup vizyonu olmayan bir kitleyi çekerler bence.

    uniq'deki yemek yerlerinin de ortalama üstü fiyata sahip olduğu düşünülünce iki kişi oyundan önce bir yemek yiyelim, iki de bira içip muhabbet edelim derseniz 200 liranın üzerinde para harcamanız gerekiyor. peki buna değiyor mu? bence hayır. bir daha gitmem için brian may'in falan burada sahneye çıkması lazım, başka türlü asla gitmem.

    (bkz: arzu tramvayı) oyununda burayla ilgili görüşlerimi yazmıştım bakabilirsiniz. #73743912
  • berbat salon, berbat işletme.
    salon koltuklarını o koltuklarda bir saat bile oturmayı denemeden aldıkları kesin. sırtımız belimiz tutuldu. koltuk aralıkları minibüs gibi, hatta daha beter. birçok insanın dizi sığmıyordu. arkadaşım 1200 kişilik salon yapıyorsunuz, orayı inşa etmeden hiç mi tiyatro sahnesi gezmediniz.

    ikinci falsosu işletmenin çok afedersiniz boktanlığı. 1200 kişi kapalı gişe oynayan ve tek perdesi 80 dk olan oyunda*, sen 15 dk arada tek gişe çalıştıracaksın iki kişi ile, on beş dkyı sırada bekleyen insanlara çay kahve kalmadı diyeceksin. böyle bir şuursuzluk görmedim.

    bir daha tövbeler tövbesi, zaten bana uzak olduğundan hem zorlu hem uniq'te oynayan oyunlarda mutlaka bekleyip zorluya bilet almıştım, ama bu oyun sezon bitmeden denk gelmedi diye gittim. pişmanım, çok pişmanım. oyunun yapımcısı sevgili tuba ünsal siz de lütfen bunu göz önünde bulundurun.

    özetle gitmeyin, gitmeye kalkanları durdurun. berbat mekan.
  • bu yaz açık hava film festivaline ev sahipliği yaptı. gittigimde açık havada film izlemenin keyfi ile sponsor firmanin oturduğumuz katlanabilir kamp sandalyelerini bize hediye etmelerinin keyfi birleşti. bilete verdiğim parayı çıkarmış oldum sözlük
  • ses konusunda yetersiz, koltukların arası çok dar ve sıraların arasındaki yükseklik farkı düşük. tiyatro oyunu izlemek için çok yetersiz bir salon kendileri, bilginize...
  • arzu tramvayı izlemek için bilet baktığımda bilette sahnenin burası olduğunu görüyorum. şimdi yorumları okuyunca bu oyunu bu sahnede izlemeli miyim emin olamadım. öğrenci bileti 67.5 lira balkondan. insanlar sahnenin salondan bile düzgün duyalamadığını söylemiş acaba balkonda ne kadar doğru bir seçim olur oyunu izlemek için. fikri olanlar yardımcı olabilir mi?
  • istanbul sınırlarında nefret ettiğim tiyatro salonlarının başında geliyor fakat ne yazık ki bok varmış gibi bütün önemli oyunları burada gösteriyorlar mecburen gitmek zorunda kalıyorum. ulaşımı ayrı dert, sahnenin berbatlığı ayrı.
  • karlı bir kış gününde iş çıkışı erdal besikcioglu'nun bir delinin hatıra defteri oyunu için tiyatro salonuna gittiğim avm tarzı mekan. tiyatro salonu da sıkış tepiş koltuklar birbirine çok yakın, arka sıralarda adeta oyunu tavandan izliyormuş hissine kapılıyorsun.
hesabın var mı? giriş yap