• uk independence party. ingiltere'nin avrupa birliği'nden çıkışını savunuyorlar. hatırladığım kadarıyla ırkçıya yakın bir milliyetçilikleri ve nazarlık olsun diye de bir türk üyeleri var ki kendisi göçmen düşmanı. ne diyelim?
  • bi ara robert kilroy silk in verdigi gazla baya yuksek oy alan (avrupa parlementosu secimlerinde 3. olmuslardi) anti-avrupa birligi partisi
  • türkçe'ye birleşik krallık bağımsızlık partisi olarak çevrilebilecek ingiltere'de siyasi bir parti. en önemli özelliği eurosceptic diğer bir deyişle, avrupa birliği karşıtı olmasıdır. sağ görüşlü olan bu parti, muhafazakar partinin ab politikalarını fazla uzlaşmacı bulan kitle tarafından desteklenmektedir. partinin halihazırdaki lideri nigel farage'dir.

    adalılar, avrupa birliğinden fazla haz etmediklerinden ötürü ilgili partinin oyu mütemadiyen artmaktadır. bu oy artışın en önemli sonucu, kendi tabanını kaybetmek istemeyen başbakan david cameron'ın daha ab karşıtı bir politika sergilemesidir ki, 2015 seçimleri sonrasında ingiltere'nin avrupa birliğinden ayrılmak için referanduma gitmesi muhtemeldir.
  • eastleigh'de yapılan ara seçimde neredeyse önde bitireceklerdi. 2015 seçiminde bu adamlar 2. parti olabilir ve destek aldıkları kesim de sadece sağ eğilimlilerden oluşmuyor.

    ilgiyle izliyorum.
  • son yerel seçimlerde bir kez daha oyunu artıran siyasi parti. yalnız paradoksal bir şekilde kendilerinin kazandıkları her oy siyasi yelpazede kendilerine en zıt olan parti olan labour party'e (işçi partisine) yarıyor.

    http://tr.euronews.com/…e-zafer-ab-karsiti-ukip-in/

    zira ingiltere'de dar bölge var, 650 milletvekili kendi dar bölgesinden meclise gidiyor. tabii, iş toplam alınan oydan ziyade dar bölgeyi kazanmaya bakıyor. ukip, doğal olarak conservative party'den (muhafazakarlar) oy tırtıkladığından, dar bölgelerde işçi partisi, muhafazakar partiyi geçiyor. üstelik, ukip hiçbir yerde çoğunluk oluşturacak bir parti olmadığından %10 hatta %12 oy bile alsa çıkaracağı milletvekili toplamda 5'i geçmeyecektir.

    peki bunu ukipliler bilmiyor mu biliyorlar elbet. ama amaçları iktidar olmaktan ziyade, muhafazakar partiye bir seçim yenilgisi yaşatmak ve oylarını kurtarmak korkusu ile muhafazakar partiyi avrupa birliği karşıtı bir noktaya getirmek. nitekim, yerel seçimlerden sonra david cameron'un ab için referandum sözü vermesi de, ukip'in kendi misyonunda başarılı olduğunu gösteriyor. zira, britanya toplumu da genel olarak avrupa birliği'ni sevmiyor.
  • (bkz: nigel farage)
  • ingiltere'nin milliyetçi hareket partisi. aynı ülkenin büyük birlik partisi için:

    (bkz: british national party)

    ayrıca;
    (bkz: aynı bokun laciverti)
  • ıngiltere'nin mhp'si ya da bbp'sinden ziyade liberal demokrat parti'nin populist olani demek daha dogru olur. ingiltere'nin mhp'si icin (bkz: british national party). onumuzdeki ap secimlerinde sosyal demokrat iliklari urkuttugu icin hic olmadik seylerle itham edilmektedirler. 2009'da %15 aldiklari secimde 2014'te %30 alacaklar ki bunlarin buyuk bir kismini populist gocmen karsitligina bagliyorum ben. gocmen karsitliginin ise pek milliyetcilikle ilgisi oldugu da soylenemez. avrupa ozelinde bu tip sorunlarin pek cok kentsel, sosyal ve ekonomik temelleri varken salt milliyetcilik gibi samar oglani yapilan bir buzzword'e yuklenilmesini sacma buluyorum. secimlerde koyacaklarinin resmi icin tiklayiniz.
  • bugün yapılan avrupa parlamentosu seçimlerinden birinci çıkması muhtemel parti.

    ingiltere'de kimse avrupa parlamentosu seçimlerini umursamıyor, doğru. fakat şu var, eğer ukip bu seçimden galip çıkarsa, zaten avrupa şüphecisi olan muhafazakar parti, tabanını kaybetmemek için iyice avrupa karşıtı olacaktır.

    çünkü avrupa parlamentosu seçimlerinin aksine, normal genel seçimlerde britanya'da dar bölge var ve ukip'in oy kazanması demek, muhafazakarların çok büyük sayıda milletvekili kaybetmesi anlamına geliyor. muhafazakarlar böyle bir riski göze alamayacağından, giderek ukip çizgisine yakın, ab'den daha hızlı ayrılmak isteyen bir david cameron izleyebiliriz.
hesabın var mı? giriş yap