• tezos ve eos'tan sonra en yeni ethereum rakibi. 4 gün 20 saat sonra inital coin offering'i başlayacak. whitepaper'larını okudum. geleceği tezos ve eos'a nazaran daha bir parlak geldi. ayrıca şu an mailinizle kaydolup bir de facebook vb bir şey üzerinden giriş yaparsanız 50 tane hediye etmektedir bu yeni yaratılacak coin'den. hatta benim referral linkimle girerseniz bana da kelle başı 2.5 tane veriyor ama fakir ezikler gibi referral linki paylaşacak değilim burada. illa hocam senin sayende duyduk ver linki derseniz yeşillendiriniz.

    (bkz: https://universa.io/)
  • bünyesindeki smart contract'lar javascript ile yazılacak olan blockchain aynı zamanda.
  • dün ico'su bitmiş yeni nesil blockchain tabanlı kriptopara. 1 utn = 0.01$ şeklinde değer belirlemişler. malesef ico'ya geç kaldım, projeden bugün haberim oldu. borsaya sürüldüğü anda millet elindeki tokenleri okutur da fiyat düşüşü olursa yüklü miktarda alıp unutmayı düşünüyorum.

    universa nedir, altında nasıl bir teknoloji yatıyor, kim nasıl kullanacak vb. soruların cevapları için güzel bir whitepaper hazırlanmış:

    https://universa.io/files/whitepaper.pdf?v=1.1
  • iota'dan daha gerçekçi ve kullanılabilir bulduğum için ico'suna katıldığım coin. ico sonunda 28.8 milyon dolar toplandı hedef 99milyon dolardı ama erişememesi yatırımcılar için daha iyi oldu çünkü toplam coin miktarı azalmış oldu böylece. yaklaşık olarak iota kadar bir miktara sahip oldu. ico fiyatı $0.01 den başlayıp $0.0125 te son buldu.

    https://access.universa.io/contracts üzerinden test network üzerinde smart contract lar yaratabiliyorsunuz. şu anki testlerde saniye 12bin işlem gerçekleştirebiliyor. eğer başarılı olursa ilk 5 coin içerisinde yerini alabilir.

    main network henüz hazır değil. başladığı zaman walletla birlikte exchangelerde yer almaya başlar. ilk hafta fiyat baya yüklesebilir sonra bir müddet düşüş yaşar sonra da günden güne yükselir diye düşünüyorum. ico zamanında 700bin e yakın üyelik gerçekleşmiş tabi bunların %99.9 u 50 utn almak için üye oldu ama topluluk oluşması için çok mantıklı bir hamleydi. kısa sürede adından sıkça sözettirir.

    tarihe not düşülsün diye ekledik bakalım yaza kadar fiyat ne olacak.
  • bitcoin'den çok daha yüksek işlem hızıyla ileriki dönemde büyük bir kullanım talebiyle karşılaşması muhtemel coin. ceo alexander
    borodich durmadan çalışan bir iş manyağı. hakettiği değeri bulacaktır. hodl.
  • buralar zamanında dutluktu denilecek olan coin. rusların neo'su olarak geçiyor ve bir rivayete göre putin bu coinin arkasındaymış. ben nataşanın yalancısıyım.

    20k alıp unuttum. bakarsın tutar zengin oluruz.
hesabın var mı? giriş yap