• üniversitenin yenileri, tazeleri diye tabir edilen ki$iler
  • kızlari genelde ust siniflardakier tarafindan hevesle beklenir
  • sudan cikip biraya dalan baliklar...
  • boş insanlardır bunlar.
    henüz dertleri tasaları yoktur.bu yuzden yurt ev gibi insanların toplu yaşadığı ortamlarda serserilik -zibidilikten başka şey bilmezler. ust sınıfların sinirlerini bozarlar*

    6 yil sonra gelen edit: hayatinin en guzel zamanlarini yasayan insanlardir.
  • esasen bir kaç çeşittir bunlar, aklıma gelenleri yazayım:

    1. çeşit (aktifler):bunlar hemen ortama uyum sağlamaya diğerleriyle kaynaşmaya çalışırlar.o kadar adamın içinden sıyrılıp üniversiteyi kazandıkları için kendileriyle gurur duymakta farklı olduklarını düşünmekte etraftaki herkesin de böyle düşünmesini beklemektedirler.öğretim hayatlarını yeterince izole edilmiş bir şekilde sürdürürlerse okul bitinceye kadar böyle düşünmeye devam ederler.hocanın alın dediği bütün kitapları alırlar doymazlar üst sınıflara sorarlar onların al dediklerini de alırlar cıcılı bıcılı pek bi güzel görünür o kitaplar.okulları ne kadar boktan da olsa sağda solda dünyanın en kaliteli öğretim kurumuymuş gibi anlatmaya özen gösterirler.bizim profesör şöyle yapmış böyle etmiş gibi efsaneleri anlatmaktan gurur duyarlar.çabucak kendileri gibilerden oluşan bir çevreleri olur yemeğe kantine bahçeye beraber giderler.derste yanyana otururlar herşeyi çok ciddiye alırlar can sıkarlar sinir ederler.

    2. çeşit (kaşarlar):bunlar ya üniversiteyi 3 girişinde kazanmış ya da daha önce okuduğu yeri beğenmeyip sınava tekrar girmiş ya da bi yerlerden yatay-dikey geçmiş diğerlerinden yaşça daha büyük bir gruptur.kuralları bildiklerinden sınıfta kim iyi not tutar kimle arayı iyi tutarlarsa sınavlarda kopya sıkıntısı çekmezler hemen tespit edip ilk günden stratejik ilişkiler kurmaya özen gösterirler.bu durumda genelde 1. çeşit öğrenci tipi onlar için iyi bir hedef kitle olmakla beraber onların bu sinir bozucu acemi-hevesli tavırlarına çok uzun süre tahammül edemezler,dengeyi bozmamaya kuşu ürkütmemeye özen göstererek daha ziyade sınav zamanlarında onlarla samimiyeti ilerletip geri kalan zamanlarda kendi aralarında takılırlar.

    3. çeşit (sessizler):lisede ve daha öncesinde de popüler olmamış "loser" diye tabir edilen tiplerdir.yeni geldikleri bu ortam onları iyice ürkütür içlerine kapanmalarına yol açar.uzunca bir süre arkadaşları olmaz ve yurttaki odalarından (ya da evlerinden)sadece okula gitmek için çıkarlar.gizli gizli ağlarlar hergün eve telefon ederler eski arkadaşlarını ararlar kendilerini derse vermeye çalışırlar ama moral bozuklukları yüzünden bunu da tam olarak yapamazlar.bir süre sonra yalnız olmadıklarını etrafda kendileri gibi bir sürü talihsiz olduğunu farkederler biraraya gelip kaynaşırlar özellikle dersleri kötü gidenler arasında çok güçlü bi bağ oluşur.1. çeşitten ölesiye tiksinirler.
  • her birinin hayalinde bolum birincisi olmak vardir. henuz bolumlerinden nefret etmemektedirler. universite hayatinin verdigi sarhoslukla ve o ilk yil gaziyla tum gecelerini bar cafe gibi yerlerde geciren bu insan grubu ya insanlar nasil sinifta kaliyor sorusunun cevabini hala dusunmektedirler.
  • kendilerinden bashka hiçkimsenin dersi, ödevi, sınavi, labi yokmush gibi düsünen, daha baymadiklari için her bosh vakitlerinde içmeye sıçmaya giden, her daim derslerinin zorlugundan yakinan, daha gozleri açılmamıs, rahat, hayattan hala zevk alan ama bir bakimdan da zavalli topluluk. en azindan sabanci universitesinde durum bu.
  • okula yeni girmenin verdigi heryecanla ortamlarin amini dizine cekecegini dusunen atraksiyondan atraksiyona kosma konusunda kosulsuz bir durtuye sahip ama lise ortaminin havasinida henuz ustlerinden atamamis comezler grubu.
    comezliklerinin yavas yavas farkina vardiklarinda ah bi dorduncu sinif olimde o zaman bolumun krali ben olucam felsefesine sahiptirler geneli o nedenlede her turlu hiyerarsik sacmaligi hak ederler.
    okula yeni girmislik ve cevre sahibi olmamak genelde birinci siniflarin komun halinde takilmalarinin ve dolasmalarinin nedenidir. boylece okulu kesfetmeye baslarlar. 2. ve 3. siniflarda ise komun tamamen dagilir ikili uclu gruplar halinde takilinir ve insanlar birbirlerine selam bile vermemeye baslar, taki 4. sinifa gelip mezun olunacagi fikrinin verdigi salak duygusallik ortaya cikmaya baslayana kadar. bu donemde herkes tekrar kaynasir herkesle can ciger kuzu sarmasi olunulur salak yillik yazilarinda tektip yazilarla gosterilir bu sevgiler ve bi daha gorusulmez.
  • sınavlardan aldıkları notlar ileride alacakları notlardan daha iyidir..
    (bkz: kendimden biliyorum)
hesabın var mı? giriş yap