• mason ulb'nin hristiyan ezeli rakibi ve ebedi dostu.
  • louvain-la-neuve sehrine kurulmus frankofon bir belcika universitesidir. oldukca kucuk, ve neredeyse tamami ogrencilerden olusan bu dinamik kentte, arabasiz-gurultusuz, rahat bir egitim olanagi sunar. hem calismak hem eglenmek ve gercek anlamda bir universite yasami icin idealdir denebilir.

    her ne kadar insanin ici isinsa da, istanbul ya da dengi bir sehirden sonra buyuk sehir karmasisini ozletir mi bilemiyorum. bir diger alternatifi ise université libre de bruxelles'dir (bkz: ulb)

    ben tercih hakkimi farkli bir universiteden yana kullandim, ama yaptigim ziyarette ben de oldukca olumlu izlenimler biraktigini soyleyebilirim.
  • bu sene 15 eylül'den itibaren erasmus yapacağım üniversite.

    avrupa'nın en eski üniversitelerinden biri olan katholieke universiteit leuven'ın (kuleuven) valon partneridir. 1968'e kadar valon ve flaman öğrenciler kuleuven'da beraber eğitim görürlerken, 1968'de flaman öğrenciler valon öğrencileri kovarlar ve valon öğrenciler valonya'da sadece ve sadece bu üniversite için louvain-la-neuve (yeni leuven) adında bir şehir yaratırlar. bu yüzden şehir tamamen öğrencinin ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiştir ve 1970'lerde inşa edilmeye başlandığı için belçika'nın kendine hayran bırakan tarihi binalarından yoksundur.

    ulb (université libre de bruxelles) ile birbirlerine takışmayı severler. ulb, ucl için "dinci, papaz yuvası" derken ucl de ulb için "mason yuvası" der; öyle anlaşır giderler.
  • 1 yıl erasmus öğrencisi olarak gittiğim okul. louvain la neuve küçük bir şehir olmasına rağmen her yer öğrenci olduğu için gayet hareketli bir şehirdi. özellikle her sene yapılan ve 24 saat devam bisiklet yarışları (24vélo) ve gecesinde devam eden konserler. yanlış hatırlamıyorsam 24 ekim tarihinde idi. sabahları normal geceleri alkolün etkisiyle mallaşan insanları özlüyorum. bir de tabi yaza doğru gölün orada arkadaşlarla bira içmeyi .
hesabın var mı? giriş yap