• yüzde yüz bir şekilde katılayacağım uygulama olacaktır.

    yok öyle üç liraya beş köfte, araştır öğren yada git emekli ol.
  • içindeki kaynakların en yenisi 1980 yılına ait kaynakçasıyla 80 senedir aynı dersi veren "duayenler" için oldukça sıkıntılı olabilecek uygulama. bence süper olur o ayrı, af kapsamına giren ve binbir zorlukla iş hayatıyla birlikte doktora yapmaya çalışan öğrencisine tamamen keyfiyetten git 8 sene önce aldığın ve aa ile geçtiğin dersleri tekrar al, güncelliği kalmamış deyip tezi bitmek üzereyken işten izin alamayınca emeğini yakan, kendilerinin 10-20-30 sene önceki doktoraları, doçentlik jürileri filan nasılsa hep taptaze kalan üniversitelere kök salmış, karı koca, yeğen, oğul akademik keyif çatan birtakım kıymeti kendinden menkul kıymetli "hocalar" için ilahi adalet dışında bir güzellik olur belki.
  • böyle bir durumda üniversite başına 2'den fazla hoca kalmaz.
    elektronik lab'ında ölçü aleti kullanmayı bilmeyen, transistörü tanımayan rezil ötesi asistanlar dahil, hepsi devletin sırtına yüktür.
    bilim bu ülkede zaten matah birşey de değildir, olduğunu varsaydığımızda bu işi yapacak hocalar bulmanız neredeyse imkansız.
    özellikle taşra üniversiteleri tamamen çöp.

    kanaatim şudur ki; bu universiteler öğrencilere bir takım sosyal beceri ve tecrübeler kazandirmak dışında hicbir işe yaramamaktadır.ki bu becerilere sadece aracılık eder. öğrenci şehir değiştirir, kısmen özgürdür ve devamında bazı kazanımları olur vs vs.
    hepsi birer ekonomik istismar alanıdır.

    bu kurumlar büyük bir işsizliği ve başıboşluğu perdelemek bir araç görevi yapmaktadır. yüzbinler bu yolla oyalanmakta,egosu tatmin olup sakinleşmekte toplumsal bir kaos engellenmektedir.

    bugün ülkenin katma değer sağlayan yüksek teknoloji ürünlerinin ihracattaki payı %1 bile değildir. bunun sebebi de işte bu üniversiteler, hocaları ve bu ortamdan neşet eden yönetici ve siyasilerdir.

    tabi burada şunu da ilave etmeliyiz, en dipten en uca, bu kokuşmuş,pasif,cahil,umursama, edilgen ve 3 kâğıtcı goruntu toplumumuzun aynadaki yansımasıdır.
    cevher maalesef budur, ışığı soluktur. tohum bayat, verimsiz ve hastalıklıdır.
    ıslah edilmesi de yine eğitimle sağlanabilir.
    umalım ki birgün vatanını gerçekten seven insiyatif sahipleri bu konuya el atsın.
hesabın var mı? giriş yap