• üniversitesine, fakültesine ve şehrine göre değişiklik gösteren kantin türü. dizilerin, filmlerin "üniversite gençliği"ni anlatmak için kullanmaktan vazgeçmedikleri mekan. bulunduğu yere göre çok farklı çeşitlilikler gösterse de baskın olan ideolojisi, ortamı, alt kültürü ne olursa olsun her zaman güzeldir üniversite kantini. özellikle ders sonraları hiç bir amaç ve plan program olmaksızın kahve-sigara-muhabbet üçgeninde oturup pineklemek zevklidir.

    sözlükte şu ana dek irdelenmiş üniversite kantinleri ise şunlarmış.

    (bkz: bilgi universitesi kantini)
    (bkz: galatasaray universitesi kantini)
    (bkz: isik universitesi kantini)
    (bkz: istanbul universitesi edebiyat fakultesi kantini)
    (bkz: itu fen edebiyat fakultesi kantini)
    (bkz: iu su urunleri fakultesi kantini)
    (bkz: odtu fizik kantini)
    (bkz: odtu iktisat kantini)
    (bkz: sabanci universitesi ssbf kantini)
    (bkz: yeditepe kantinleri)
  • zaman zaman ders, zaman zaman aşk, zaman zaman 5 dakika sonra girilecek sınavın tartışıldığı yer
  • cayların plastık bardaklarda dagıtıldıgı,sıgara ıcılen ve ıcılmeyen bolumlere bolundugu,eskıden sadece ıcerısınde ogrencı ve bır takım sıvıllerı barındırırken artık bunun yerını alenı bır bıcımde bellerınde sılah coplarla dolasan ozel guvenlık elemanlarının aldıgı yerlerdır.
    eskı turk fılmlerındekı ogrencı kantınlerıne ozenılerek gelınen bu kantınlerde ne yazık kı umulan hıc bır yon bulunmamaktadır.
    sol goruslu ogrencılerın hakımeyetındekı bu yerlerde kosulların ve o donemın gerektırdıgı kuflu duvar kokularına karısmıs samsun dumanı,ınce bellı bardaklarda ıcılen demlı caylar,pos bıyıklı devrımcı abıler,duvarlardakı sloganlar ve afısler,barıkatlar,kavgalar...
    ıcerısınde bulundugum gunumuz genclıgının bır uyesı olarak beklentılaerımın ıcerısınde boyle bır manzarayla karsılasmak yoktu,fakat kantınde uzaktan kumandalı oyuncak arabalarıyla yarıs yapan alt kusak ogrencılerle hem de tıbbıylrı ogrencılerle karsılasmak aslında eskı beklentılerıme olan ozlemımı daha da arttırmıstır.
    bugun dogruların ve yalnısların artık karısır oldugu zamanlarda gecmıs deger yargılarımızı tekrar degerlendırerek o pos bıyıklı abılerı etrafımda daha cok gormek ıster olmusumdur.
  • insanların gözleriyle seviştiği mekan.
  • iki gün önce kantin sahibiyle girdiğim münakaşa sonucu sinir katsayımı zıplatan mekan.

    bir sene önce eski sahibi tarafından 50 kuruşa satılan çay kantin el değiştirdikten sonra ani bir şekilde fiyatını ikiye katladı. sadece çay değil daha bir çok şey fiyatını katladı ama mevzu çay üzerinden patladı.

    çayın neden ani bir şekilde pahalandığını sorduğumuzda, "100 tane tepsi kayboldu, öğrenciler alıp bir daha getirmiyorlar. bu gidişle 2 lira yapacağım yakında" yanıtını aldık.

    aynı adam 2 saat sonra yanına gelen bir arkadaşına, çocuğunun istanbulda bir üniversitede okuduğunu, para yetiştiremediğini anlatıyordu.

    be yavuşak sana masraflar çok geliyor da; çocuğunu okutmak için dişinden tırnağından artıran ana-babaya çok gelmiyor mu? ağaç kovuğundan mı çıkıyor buraya gelenler?
  • genclerin ciftlesme danslari icra ettigi guzide mekan.
hesabın var mı? giriş yap