• ülkenin sözde okumuş aydın kesimi. mal aq bunlar.
  • bunu anneme ve iki ameliyat geçirmiş babama anlatabilsem çok iyi olacak da işte.
  • eskişehir'de yaşanan durumdur. ana baba günü otogar, biz tabi maraba mühendis seve seve kalıp iş yapıyoruz.
  • büyük ihtimal hayatında hiç yalnız kalmamış, yoksulluk ve yoksunluk çekmemiş insanların beyanlarının toplandığı başlık olmuş.
    evet yanlış. evet olmamalı.
    ama bu ülke iğrenç bir ortadoğu ülkesi. 3 liralık makarnayı 45 liraya satanların, havalimanında saldırı sonrası taksi fiyatlarını yüzlerce dolara çekenlerin, karaborsacıların, yağmacıların ülkesi.

    yeni mezunum. ailemden uzakta tek başıma yaşıyorum. çünkü memleketimde iş yoktu. bırakın coronayı, ufacık hastalıkta ne ateşimi ölçecek var ne kalkıp bir su getirecek insan. yolda poşete kusa kusa migren atağı geçirip ağlayarak hastaneye yürüyerek gittiğimi bilirim. günde 12 saat çalışıyorum çok zaman. eve vardığımda birçok yer açık olmuyor. kolonya falan alıyor ya insanlar ben çıkıp alamadım. ailenin hem maddi hem manevi anlamda ne derece bir sığınak olabildiğini hiç düşünmeden yazmışsınız. hadi corona farklı, karantinaya falan alıyorlar.ama bu ülkenin sağlık sistemine güvenebilen kaldı mı? gencecik insanların hastalıktan korkup ailesinin yanına gitmek istemesi mallık değil. yanlış ama insani bir eylemdir.

    zorunlu açıklama-
    çok tatlı mesajlar aldığım gibi (hasta olunca söyle bakarım diyen oldu :) ) türlü hakaret mesajları da aldım, zamanım elverdiğince bir iki küçük not düşmek istiyorum buraya-

    birinci not: bugün ülkenin en iyi üniversitelerinden biri olan odtü’de bile insanlar yurtlarda 16 m2’de dört kişi yaşıyor. yanlış hatırlamıyorsam seksene yakın kişi (bir katta 18 oda vardı ) 6 tane tuvaleti kullanıyor. 80 kişiye 2 çamaşır makinesi ve yine 6 tane duş düşüyor. işin kötü yanı- bu iyi bir devlet yurdu örneği. bu gerçekten iyi bir devlet yurdu örneği.

    ikinci not: saçma sapan yerlere yurt ve üniversite yapıyorlar. bilmem kaç kişi küçücük bir minibuzdolabı ve mutfak kullanıyor. üniversitelerin tatil olması genelde yemekhane sisteminin de değişmesi anlamına geliyor. özetle daracık alanda tepiş tepiş yaşayan öğrenciler bir de karınlarını doyurmak için zorluk çekiyor.

    üçüncü not: insanca yaşamaya uygun yurtlar yapmazsan, yemek hakkını sunmazsan, yeterli hijyeni sağlamazsan insanlar gider.
    ben gitmezdim. gidecek olanla gitmemesi gerektiğiyle ilgili tartışırdım da. bu entryi yazma nedenim konforlu alanlarınızdan ayrıcalıklı yaşamlarınızla yoksunluk çeken insanları böyle boktan eleştirmeye hakkınızın olmadığını düşünmemdi. eşit değiliz. 18-20 yaşlarındaki insanlara saydıracağınıza insanları bu derece korkmaya ve kaçmaya iten faktörleri sorguladığımız takdirde bir şeyler değişecek.
  • taşıyıcı olma durumu sadece şehir içi sefer yapan toplu taşımalarda var, şehirler arası yolculuk yapılınca risk kalkıyor sanırım.(!)

    dün okul tatil olmuyor diye öleceğini sanan büyük çoğunluk bugün havaalanlarında. istanbul dışında okuyup istanbula bilet alan birçok kişi var. bu mu bilinç? italya'da virüsün bu kadar hızlı yayılıp yıkıcı etki yaratmasında insanların hızla yer değiştirmesi de tetikleyici faktör oldu. çünkü italya da ilk karantina kararı kuzey bölgesi için alındığı açıklandıktan 1 saat sonra herkes trenlere doluşup güneye indi.sonuç virüs heryerde ve tüm italya karantinada.kitlesel hareketler çok tehlikeli. şu an türkiyede olan da aynı durum. virüs istanbulda çıktı ve taşıyıcı olanlar şehir dışına götürebilir ne anladık bu işten. madem son çare olacak kararlar alınıyor öyleyse tatil kararı ohal ile gelseydi insanlar yerleşim yerlerinden ayrılamasaydı. gerçekten "bilinçlilik" seviyesi gözlerimi yaşartıyor...
  • bakın yemin ederim böyle aptal saptal yazıları görünce kendimi bunlara sövmekten alamıyorum. yok gerizekalılık belirtisiymiş yok acelemiz neymiş de miş de miş. hadi diyelim yarın öbür gün vakalar iyice arttı iller karantinaya alındı. ne bok yiyeceğiz o zaman sayın andavallar? aynı şehirde okuyan öğrencilere ya da üniversiteyi bitirmiş mezunlara demesi kolay tabi. unuttuğunuz bir şey var ki o da şu: insanların merak eden aileleri var, biz de meraklı değiliz o kadar kalabalığın içine girmeye ama virüs fazla ilerlemeden onların yanına dönmek istiyoruz? boş boş konuşmayı kesin artık da biraz mantıklı düşünün. ya da biraz empati?
  • nereye koşacaklardı, elbette evlerine dönmek ister insanlar. saçma sapan başlık.
  • ailelerin tepkisi şu olabilir.
    la oğlum biz seni eve hastalık getir diye mi okutuyoz elin memleketinde
  • otogarlarda havaalanlarında maske ve dezenfektan dağıtılmalı. yoksa ailelerinin yanına gitmek istemeleri çok doğal.
hesabın var mı? giriş yap