• üniversiteye girerken şu anki aklım olsa hemen bırakır bir dil kursuna yazılır aynı zamanda üçe beşe bakmaz ticaretle uğraşan ya da zanaatle uğraşan birinin yanında işe girerdim. 4 yılda üniversite sana bir şey öğretmiyor. ama o 4 yıl zanaatte ve ticarette ustalık vaat ediyor. işinin ehli olursan başkalarının da elinden tutarsın ama bu şartlarda üniversite okuyup da mezun olduktan sonra (birinci olarak dahi bitirsen işsizsin) herkes senin eline bakıyor.
  • öncelikle sosyal medyada gördüğüm ve hayatın haksızlığına uğramış,yardım edilmesi gereken bir abimizi paylaşarak yazıma başlamak istiyorum.
    belki olur da bu abimize bir şekilde yardım edilebilir bu entry vasıtasıyla.
    screenshot

    artık herkesin bildiği günümüz durumunu detaylı anlatmak ile uğraşmayacağım.ekonomimizin,ülke olarak itibarımızın,eğitim seviyemizin,eğitim sıkıntılarımızın ve işsizliğin kötü ve kötüleşmeye devam eden bir durumda olduğunu herkes biliyordur sanırım.
    biraz geçmişe gidelim çok uzağa değil.bundan belki 10 belki 15 yıl önce,toplumun ve ailelerin 'eğer derslerine çalışmazsan veya okumayacaksan bizi uğraştırma verelim sanayiye git meslek kap' cümlelerini herkes hatırlıyordur.
    bu sözler günümüzde türk insanının etnik yapısına işler gibi değişti.ailelerin çoğu ve toplum(çoğu),çocukları üniversite okumayıp ilgisi ve yeteneği üzerinde bir meslekten ilerleyebilecek iken bile 'üniversite oku,ne olursa olsun oku,diplomanı cebine koy,okumaktan zarar gelmez'gibi sözler ile öğrencilerin zihnini ve yollarını mecburiyet psikolojisi ile kapatıyorlar.
    günümüzde bir çok karşılaştığım öğretmen veya 'sistem',üniversite okumamanın,diplomanın olmamasının sanki insanların hayatlarının olmayacağına veya çok kötü olacağı gibi fikirler aşıladığını düşünüyorum.

    demek istediğim özetle şu;artık yeni neslin neredeyse tamamı bu tarz fikirlerle üniversite okumanın onlar için zorunlu olduğunu ve okumazsa hiç bir zaman hayatının iyi bir durumda olmayacağını düşünüyor. tabiki dünyanın neresinde olursan ol üniversite okumak,eğitim seviyeni yükseltmek veya bunu istemek kadar güzel bir şey yok fakat ülkemizde işsizlik seviyesi çok yüksek,mezun sayısı ve talep sayısı da çok yüksek ve 'sadece diploma için'okumak ne kadar doğru?

    üniversite okumak isteyen kişilerin bu entry altındaki fikirleri okuyup fikir almalarını istiyorum.

    gerçekten kendine bir kariyer yapmak ve gelecek kurmak isteyen kişileri ele alalım.

    şuan da üniversite okunmalı mı?
  • okunmali ama bel baglanmamali.
  • diploma ve dersleri geçmeye bakacaksanız sadece okumayın. üniversite hayatınızı kendinizi geliştirmeye adayacaksanız okuyun.
  • para kazanayım hayatım garanti olsun amacı ile üniversite okumayın. bir mesleği gerçekten istiyorsan ve bu meslek için üniversite okuman gerekiyorsa o zaman oku. amacın önce mesleğin olsun. o mesleği ömür boyu yapacaksın. sevdiğin mesleği yaparsan o işte iyi olup hayatını kazanma şansın da artar. fakir bile kalsan sevdiği işi yapan fakir olursun, işsiz ve mutsuz üniversite mezunu olmazsın.
hesabın var mı? giriş yap