• son dönemin modası. ulusal kanallarda reklam yayınlamanın ne kadar pahalı bir şey olduğu düşünülürse reklam yapan devlet üniversitelerinin bunu nasıl yaptığı tartışılır. (bkz: agü)
  • çok can sıkıcı olmaya başladı. iyice saçmalıyorlar da farkında değiller, en son süleyman şah üniversitesininkini gördüm, korktum yemin ederim, sanki savaşa çağırıyorlar, 415 kahraman aranıyor falan.
  • dershane reklamlarının yerini almış ve işin bokunu çıkartmışlardır
  • iki video arasında sürekli girip girip kafama siktikleri için kafamın girmesini istediğim reklamlardır.
  • öncelikle akp döneminde gerçekleşmiş olan ak icraatlerden muhteşem(!) eğitim sistemi sayesinde tavan yapan reklamlardır. kalitesizliği örtmek için yapılan çalışmalardır.

    şu bölümümüz var, akademik personelimizin şu makaleleri var, imkanlarımız bunlar diyen yok. ancak "şok şok şok yıllık ücretlerde damping" tadında reklamlar. yazık vallahi yazık şu halimize...

    eğitim de din gibi hiç bir şekilde ticarete konu edilmemelidir. şahsen bangır bangır reklamı yapılan bir üniversitede okumak istemezdim.
  • 3..2..1.. hoppaaa diyenleri mi ararsın. çok güzel spor yapıyoruz biz burada, teniz, basketbol filan oynuyoruz çok eğlenceli diyenleri mi ararsın. muhafazakar olanlar bu tarafa diyenleri mi ararsın. cafelerimiz filan var, gel kendine sevgili bulursun diyenleri mi...

    daha bir tane, şu kadar profa sahibiz. şu bilimsel işlere imza attık filan fıstık diyenini görmedim.

    benim anladığım şudur ki reklamı olan üniversite, tercih yapmak bakımından önemli. zira reklamı olanları eleyerek işe başlanabilir.
  • bizimkilerin üniversite reklamlarından anladığı 2 kız ve 1 erkeğin çimlerin üstünde oturması :)
  • mantıklarını bir türlü anlayamadığım reklamlardır. o vakıf üniversiteleri, öğrencilerin bu reklamları görüp bundan etkilenerek cidden o üniversiteyi yazacağını düşünüyorlar mı acaba? ya da gerçekten bu reklamlardan etkilenip de yazan öğrenci var mı diye düşündürten reklamlardır.
  • aynen lokanta menüleri gibi aslına hiç benzemeyen içerikler barındıran reklamlar.
    adam dağ gibi salata koymuş menüye bi geliyo çay tabağında resmen.
    üniversitelerin reklamlarına bakıyorsun bir tane çirkin kız ya da sümsük erkek yok.
    dişleri bile bembeyaz. kızların süt gibi. kampüse gidiyosun öyle bir durum yok.

    reklamda sürekli basketbol sahası görünüyor. sonra sahayı bir kere kullanabilmek için 50 yerden izin alıyorsun. yemekhane imajları da adeta 5 yıldızlı otel ama gerçeği tabüldot.

    sınıflar nasa gibi görünüyor bir başlıyorsun okumaya depodan bozma yerler.

    bunların hepsi tespit edilip cezalandırılmalı.
  • hangi üniversite reklam veriyorsa tercihlere yazmayın. bilin ki sizi yolmak için bir ticarethanedir.

    üniversitesinin reklamı mı olur, üniversite dediğin öğrencilerin kazanmak için çabaladığı girmek için can attığı eğitim kurumları olması lazım.
hesabın var mı? giriş yap