• yorucudur, sıkıcıdır, bir de ekstradan bir stres yükler insana:

    'ya bu sene de kazanamazsam?'

    yine de bir daha hazırlanma korkusuyla istenmeyen bölümler okumak akıl karı hiç değildir. nitekim 2 sene okuyup, 'ben buraya ait değilim' demektense bir sene daha hazırlanmak daha makuldür.
  • üniversite sınavına 7. sene hazırlanmaktan iyidir*.

    aptal olduğumdan değil, ilk girişimde kazandım üniversiteyi. okuduğum bölüm, insan olmayanlardan oluşuyor* o yüzden. yeni sistemle ilgili en ufak bir bilgim yok, hatta nasıl başvurulur onu bile bilmiyorum. daha önce hiç denemememe rağmen, giricem bu sene sınava. gittim bu yaşımda ygs test kitabı aldım, konulara baktım. doğal sayıların bile ne olduğunu hatırlamıyormuşum meğersem. negatif bir sayıyı negatif bir sayıya bölüp negatif bile buldum. hayır gerçekten aptal değilim, ama ben 7 yıldır, liseden fen mezunu olmama rağmen, sözel ders görüyorum. gördüğüm toplamda 3 sayısal derste de hep hesap makinesi kullanıyorum. beynim fonksiyonlarını yitirdi. o fencilere özel analitik düşünme yeteneğim falan yok artık. aptal değilim ben, bu sene hakkında en ufak bir bilgimin olmadığı o lanet sınava girip, defolup gidicem bu okuldan.
  • ilk sene calışmayan öğrencinin denemesi gereken şeydir.aldığınız puanın önemi yoktur eğer ilk sene calısıp kendinizi yorduysanız en fazla 5-10 puan arttırabilirsiniz o da belki.ama ilk senenizde kendinizi nadasa bıraktıysanız ikinci sene tarlanız verimli olacaktır.
  • -yıllarca boşuna okumuşum,buraya ait değilim triplerine girmeye sebeb olur.
    -sinir stres sahibi yapar,beklentileri yükseltir.
    -iki kelimeyi bi araya getiremeyenler nerde der kafayı çizersin.

    +hırs başarı getirebilir.
    +tek odak noktan odur okul,ortam vb yoktur
    +hedef yükseltir.

    2. senede hazırlansan 5. senede hazırlansan olay sende biter.ders almadığın sürece durumundan aynısın aynısın aynısın....
  • gerçekten ne istediğinizi biliyorsanız kayıp değil kazançtır. ilk sene sıralamam 100binlerdeyken ikinci senemde 30binlerdeydi. yeter ki kendinizi düzenli olarak motive edin ve ilk sene eksik olduğunuz kısımları iyi bilip eksiklerinizi tamamlayın. sonrası geliyor zaten.
  • benim de gerçekleştireceğim olaydır. bir sayısalcı olarak tavsiyesi olanları dinlemek isterim.
    üniversiteyi kazandıktan sonra gelen edit: çokta fazla işe yaramıyor. ama boktan şehirde okumak yerine güzel şehirde okuma şansınız olabilir.
  • her zaman ilk seferine göre daha iyi bir puan alınacağı anlamına gelmez. çok büyük kumardır.
  • eğer alınan puan ile girilebilen bölümler içerisinde, gelecekteki hayatınızda sizi mutlu edecek bir meslek bulunmuyorsa veya mesleki eğitimi daha iyi bir üniversitede almak istiyorsanız, kesinlikle mantıklı olan seçenektir.

    17-18 yaşında bir genç için 1 yıl çok uzun bir süre gibi geliyor. sonuçta, o güne kadar yaşadığı hayatının %6'sı. ancak yaş ilerledikçe, insan 1 yılın yukarıdaki amaç uğruna hiç düşünülmeden feda edilebileceğini anlıyor. hele ki 1 yılı nelere harcadığımızı düşününce... üniversiteye girmek için kasıp, ingilizce sınavını geçemeyince 1 yıl hazırlık okumak, yılda 1 kere açılan dersten kalıp üniversiteyi 1 sene uzatmak, üniversite bitince 1 yıl askere gitmek, yeni mezun sıfatıyla girilen işin ilk senesi köle gibi çalışıp yaşadığından bir şey anlamamak, liste uzar da gider...

    bir insan ortalama 35-40 yıl icra ediyor mesleğini. kulağa ürkütücü geliyor ama hükümet emeklilik yaşını nerelere yükseltti hepimiz biliyoruz, acı ama gerçek. yıllarca pişman ve mutsuz olmak yerine, işin başında 1 yıl daha sabretmek oldukça mantıklı.
  • daha kötüsü için;

    (bkz: üniversiteyi bırakıp tekrar hazırlanmak)
  • gerçekleştirdiğim ve sonucunda geçen sene ile aynı puanı aldığımdır.
    boşu boşuna bir sene kaybetmiş oldum yani açıklası, başka da bir anlamı olmadı.
hesabın var mı? giriş yap