• artik 3.64 olan not ortalaması. dur lan bu o değildi.
    edit: geziciler mutlu musunuz? artik 3.70 olan not ortalaması.
  • iyi bir üniversitede 3.85 ortalama yaptım; ama son anda bulduğum referans sayesinde işe girdim...

    mesleğimi iyi yapmak için var gücümle çalıştım, özveri ile işime sarıldım; ama son anda yürüttüğüm ilişkiler sayesinde mesleğimde yükseldim...

    yukarıda kurduğum iki cümlenin baş kısımları gururumdur, son kısımları ise ülkemin özeti...
  • başarılı bir eğitim hayatı geçirdiğinizi, önünüzün açık olduğunu gösterir. yüksek lisans ve doktora için iyi bir gpa kesinlikle önemlidir. ortalamanız daha sonra değiştirebileceğiniz bir şey değildir. bu sebeple iyi bir ortalama ile mezun olmak önemlidir eğitimine devam etmek isteyen kişiler için.
  • 3.79 lisans ve 3.76 yl. 2 adet bölüm birinciliği al, adamlar sonra gelip sana "ortalama yapmışsın da nolmuş, aynı mayışı alacaaz" desin. der bu ülkede.
  • yok daha neler dolar mı lan bu
  • eğer bir mühendislik öğrencisiyseniz baya zordur.
  • "hocam o not hiçbir işime yaramıyor öyle yapacağınıza bırakın beni dersten büte gireyim daha iyi" cümlelerini sıkça kullanmak gerekebilir.
  • bizim bölümde yapan 3 kişiden 2si kız arkadaşlarımızdı. 2 si de 35-40 yaşlarında zengin birer beyle evlenip ev hanımı oldu. erkek olan da kpss kasıyordu. ben 2.74 ile bitirdim girdiğim farklı sektörlerden 10 mülakatın 7 tanesini aldım. 2.5 yılda 7. işimdeyim. sonunda kafamı sikmeyen bir amir ve her gün bir şey öğrendiğim bir işte çalışıyorum. umarım artık değiştirmem iş yoruldum anasını satim.
  • eğitim sistemi adam akıllı olan memleketlerde her alanda kapınızı açar. ancak, eğitim sistemi çıkmış sınav sorularının ezberlendiği, yazılmış birkaç makalenin birleştirilmek suretiyle arak yapılarak tezlerin yazıldığı, kopyala yapıştır mühendisliğinin dayatıldığı sistemlerde bu sistem içerisinde ilerlemek istemeyenler için mühim bir şey değildir.

    önceki işimde departmanların birbirinden daha fazla ayrılıp yeninden yapılandığı bir dönemde, stok takibi ve bu alanın yönetilmesi için yeni birkaç elemana ihtiyaç duyduk. başvurular arasından iki eleman seçmişler, oryantasyona bize geldi. yeni çalışanlardan birisi endüstri mühendisi güya. yeni mezun ve 3.52 ortalamayla okulu bitirmiş. sürekli kafamıza kaktı not ortalamasını, sürekli kendisini övdü durdu ama işe bir başladı gram bilgisayar bilgisi yok, excel gibi bu işin belkemiği sayılan programda temel şeyleri bile zar zor yapıyor. önümüze koyduğu yds sonucuna göre shakespeare'i rahatlıkla çevirebilecek insan en basit cümleleri bile yanlış anlayıp işi sıkıştırıyor, diğer departmanlara da sirayet ediyor. ancak cv'sinde not ortalamasından bile bahsedemeyecek diğer elemanın yaptığı işlere, excel tricklerine hayran kalıyoruz, yönetme depolardan gelen bilgiyi işleme ve diğer departmanlara, başka ülkelere iletme yeteneğine ise hayran kalmıştık. şimdi nedir ne değildir bilemem ama ilk intiba buydu bende.

    elbette bu ortalamayı önemseyen yerler vardır ancak bu denli rijit ve statik bir eğitim sisteminden hele hele bu denli ezber odaklı eğitim sisteminden çıkan elemanların, fırtınası ne taraftan eseceği belli olmayan dalgalı denizlere benzeyen iş hayatında tutunmaları ve başarılı olmaları zor oluyor, bu da bir gözlemimdir. zamanında ezberle ezberle sınavlardan yüksek notları topla ama beş dakika sonrasında olacak acil bir durumda ne yapacağını ezberlememişsen bir halt olmuyor senden. sonra iş hayatında tutunamayıp not ortalaması egosuyla akademisyenliğe yönelip öğrencileri hayattan bezdiriyorsunuz, yapmayın böyle.
  • a101 veya bimde kasiyerlik yapmıyor iseniz tabiki de iş hayatında bir halta yarayacaktır. üniversitede ortalama yapabilmeniz düzenli ve disiplinli olduğunuzu gösterir, aynı tempoyu iş hayatınızda da sürdürebilirseniz başarılı olmanız kaçınılmazdır.
hesabın var mı? giriş yap