• tanım: çoğunlukla siyasi olay kaynaklı verilen ve kimsenin takmadığı disiplin cezaları

    bildiğim kadarıyla (yani benim üniversite yıllarımda öyleydi) sonraki 2 sene başka bir ceza alınmadığında bu ceza siliniyordu. hoş benim üniversite yıllarımda 6 ay uzaklaştırma cezası alıp aynı dönem ders alan, sınavlara giren ve dersleri geçen kişiler de vardı kimse de sen cezalısın okula bile giremezsin bu dersleri nasıl verdin dememişti. mahkeme süreci devam ettiği için de böyle olabilir tabi ama sonuçta o ceza kesinleştiği halde mezun olabiliyorlardı.

    güncel durum içinse yönetmeliğe bakmak yeterli, orada gerekli açıklama olacaktır. yönetmeliklerden korkmayın; açın, okuyun.

    edit: yönetmelikte detayları belirtilmiyormuş. o zaman boşuna yükselmişim açın okuyun diye, okumasanız da olur. o bile yazmıyorsa başka ne işe yarayacak disiplin yönetmeliği. uzaklaştırma cezasının trasnkriptte yazdığını da ilk kez duydum. bizim dönemimizde çok daha kolaymış bu işler. alan kişi de dahil kimse bir tarafına takmazdı bu cezaları. ayrıca uzun süreli cezalar alanlar mahkeme yoluna gidiyordu ancak mahkemeyi kaybederse mahkeme masrafları ve okulun avukat bedelleri gibi bedeller de öğrenciden alınıyordu diye hatırlıyorum.
  • zaten üniversitede insanlar kendi istekleriyle okuldan uzaklaştıkları için artık etkisini yitirmiş bir cezadır diye düşünüyorum biraz 21.yy'a ayak uydursunlar bence
  • öğrenci milletinin öncesinde artist artist davranırken siciline işlendikten sonra bir taraflarının tutuşmasına sebep olan ceza.

    bu kadarı yetmiş gibi sana. korkma, genel anlamda bir şey olmaz.
hesabın var mı? giriş yap