• ingilterenin önde gelen üniversitelerindendir, özellikle bazı okul binaları (bkz: wills memorial building) sanat şaheseri gibidir hatta o kadar ki içinde bina turları düzenlenir, ayrıca eğitim öğretimi de güzel olan üniversitedir
  • başvuru/yer oranı göz önüne alınarak britanya'nın en popüler üniversitelerinden biridir. aynı zamanda giriş standartları bir hayli yüksektir ve akademik açıdan oxbridge'e alternatif olarak görülür. britanya içinde akademik sıralamalarda genelde ilk on içinde yer alır. dünya sıralamalarında ise 2010 yılı itibariyle 27. sıraya yerleşmiştir. akademik itibarı yanı sıra üniversiteyi öğrencilere çekici yapan bir başka önemli etken ise kültürel ve tarihi açıdan oldukça zengin olan bristol şehridir. zira canlı şehir hayatı şehrin göbeğine yerleşmiş üniversitenin sosyal hayatına epey yansımaktadır. çoğunlukla üniversite binaları isimleri üniversiteyle bağdaştırılmış kişiler ardından isimlendirilmiştir. örneğin, lisans öğrencilerinin kaldığı churchill hall üniversitenin rektörlüğünü yapmış winston churchill ardından, iktisat bilimleri binası ise üniversitede siyaset ekonomisi dersleri vermiş alfred marshall ardından isimlendirilmiştir. özellikle jeoloji ve hukuk departmanına ev sahipliği yapan ve üniversitenin ikonu haline gelmiş wills memorial building ve müzik departmanını ait victoria rooms turistik şehir turlarında gezilip görülebilecek yerlerdendir.

    aynı zamanda:
    http://www.timesonline.co.uk/…de/article2166328.ece
    http://www.bristol.ac.uk/university/intro/
  • starter for ten adlı filmde brian jackson'ın( james mcavoy)okuduğu okul.
  • azgın öğrencileri vardır. gece yarıları uykunuzdan sıçratacak kadar gürültü yaparak dolanır sokakta zibidiler. bi çakıcam!
  • tam 5 yil once bugun mezun oldugum. bristol'da 9 yilimi tamamliyorum bu vesileyle. yillar geciyor ama ben gecemiyorum bristol'dan.

    bu yollarda benimle yuruyen ne guzel insanlar vardi oysa, dunyanin baska koselerine dagildilar. simdi bir kac tane clifton asigiyla devam ediyoruz harbourin kenarindaki taslarda oturmaya. kim bilir kac yil daha ne icli sarkilar soyleyip, daha nice sakalar yapacagiz. kim bilir belki biz de birakip gidecegiz buralari, the matthew'e binip, uzak diyarlara.

    ama tam giderken bristol icin bir giri girecegim. benim bristolimi anlatacagim.

    edit: tam giderken bristolımı anlatacağımı söylemiştim. 5 sene geçti ayrılalı ama o giriyi yazamadım. çünkü bristol'dan gidilmez dostlar. ne demişler: "we will always have bristol".
  • yüksek lisans için başvurmayı çok istediğim üniversite. keşke burs bulmanın bir yolu olsa.
  • şu an ezgi yılmaz'ın burs yardımı isteğiyle gündem olan üniversite.
hesabın var mı? giriş yap